Alle lichtmasten op sportpark 't Rikkelder zullen van ledverlichting worden voorzien. Foto: Jan Hendriksen
Alle lichtmasten op sportpark 't Rikkelder zullen van ledverlichting worden voorzien. Foto: Jan Hendriksen

Duurzaamheidsmaatregelen op sportpark 't Rikkelder

Algemeen

RUURLO – Het bestuur van voetbalvereniging Ruurlo heeft in samenwerking met het bestuur van Stichting Sportpark 't Rikkelder vorige week tijdens een buitengewone ledenvergadering zijn plannen rondom duurzaamheid rond de voetbalclub toegelicht.

Tijdens de buitengewone ledenvergadering gingen de leden akkoord om uit de eigen reserves een bedrag van 25.000 euro vrij maken voor de duurzaamheidsmaatregelen. Verder werd door de gemeente Berkelland in het kader van 'maatschappelijke initiatieven duurzaamheidsmaatregelen' een bedrag van 10.000 euro toegezegd en ontving men een bijdrage van 5000 euro uit het Fonds 1819 (voormalige regionale spaarbanken) voor het verduurzamingsproject.

Door Jan Hendriksen

"Als vv Ruurlo zijn we op het initiatief van de KNVB, genaamd 'De Groene Club', ingesprongen. We hebben een werkgroep geformeerd en die is de afgelopen achttien maanden vooral bezig geweest met inventarisatie van mogelijkheden. We hebben een energiescan uit laten voeren en er zijn diverse offertes opgevraagd en bestudeerd. Op basis van al deze gegevens hebben we uiteindelijk een plan ontwikkeld. Dit plan is voorgelegd aan onze leden en is unaniem goedgekeurd op de ledenvergadering", zo verklaart voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo. Daarmee heeft het bestuur het vertrouwen gekregen om de plannen verder uit te werken en te concretiseren waarbij men binnen de gestelde kaders de ruimte heeft gekregen om deze plannen tot uitvoer te brengen. Henry Meutstege: "Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Wij willen iedereen die hier aan mee heeft gewerkt en over heeft meegedacht dan ook danken voor hun inzet. Waarbij we als bestuur toch met name Ben Lodeweges willen bedanken voor al het werk wat hij hierin heeft gestoken."

Maar hoe gaat VV Ruurlo nu verder in dit project? Henry Meutstege: "De eerste prioriteit is de installatie van ledlampen op onze lichtmasten rond het hoofdveld en de twee trainingsvelden. Daar moeten we nog een aantal zaken voor uitzoeken, maar als het positief uitpakt zullen we daar deze zomer nog mee beginnen. De eerste concrete stappen op weg naar een Groene Club zijn gezet zijn dan gezet. Daarnaast moeten we een projectgroep voor de implementatie formeren. Daar zoeken we overigens nog kandidaten voor. Dus wie verstand heeft van bijvoorbeeld zonnepanelen, ledverlichting of zonneboilers, of misschien gewoon een goede inkoper van artikelen is of bouwtechnische ervaring en kennis heeft, is van harte welkom om zich te melden bij het bestuur."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant