Winnares Jet Gerritsen van vorig jaar met haar kalf. Foto: Marian Ruesink
Winnares Jet Gerritsen van vorig jaar met haar kalf. Foto: Marian Ruesink

Kind, kalf en keuring

Algemeen

BORCULO - Ook dit jaar organiseert de Kalveropfokclub Borculo eo weer de jaarlijkse kalveropfokkeuring. Kinderen vanaf circa 5 jaar (uit Borculo, Haarlo, Geesteren, Gelselaar en Ruurlo) kunnen zich aanmelden met een kalf om mee te doen. De keuring heeft tot doel kinderen te leren omgaan met dieren, in dit geval dus een kalf, van de eigen boerderij of op de boerderij van een vriendje of vriendinnetje.

Kinderen verzorgen ongeveer twee maanden een kalf, ze worden hierbij twee keer door bestuursleden bezocht om te kijken of ze het kalf mooi schoon houden, het 'groeiboekje' goed wordt bijgehouden en tevens moet er een speciaal parcours met het kalf gewandeld worden. Tot slot vindt er in juli nog een eindkeuring plaats, de beoordeling geschiedt dan door een externe jury. De punten die ze bij al deze beoordelingen verzamelen resulteert uiteindelijk in een klassement, waarbij de winnaar een wisselbeker in ontvangst mag nemen. Er is een beginnersklasse en een voor gevorderden. Maar uiteraard is meedoen belangrijker dan winnen en er is voor elke deelnemer een leuk prijsje. De winnares van vorig jaar, Jet Gerritsen uit Ruurlo, zal dit jaar haar titel proberen te prolongeren.
Op maandagavond 29 april wordt er een instructieavond gehouden bij de fam. Geerdink, Laarbergweg 8 Gelselaar, tel. 06-10090812. Op deze avond wordt precies uitgelegd wat er de komende twee maanden de bedoeling is. Alle (aanstaande) deelnemers en/of geïnteresseerden zijn op deze avond van harte welkom. De aanvang is 19.45 uur. Wie niet in de gelegenheid is om deze avond bij te wonen, zal dooo een van de bestuursleden verder worden geïnformeerd.
Half mei begint het keuringsseizoen en de eerste thuiskeuring vindt plaats in de eerste week van juni. Voor meer info kan men contact opnemen met E. Hungerink (06-57583609) of met M.G. Ruesink (06-3657080).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant