De Superboeren komen tijdens het Pinksterweekend met het O19-team naar Ruurlo. Foto: Robert van de Gevel
De Superboeren komen tijdens het Pinksterweekend met het O19-team naar Ruurlo. Foto: Robert van de Gevel

De Graafschap terug op Karel Stegeman Toernooi VV Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Het was een langgekoesterde wens van de organisatoren. Na een afwezigheid van zeven jaar is De Graafschap dit jaar op 8, 9 en 10 juni terug op het Karel Stegeman Toernooi (KST) van voetbalvereniging Ruurlo op sportpark 't Rikkelder.

Na hun zevende plaats in 2012 waren de 'superboeren', ondanks herhaalde verwoede pogingen van de Ruurlose toernooiorganisatie, niet over te halen om aan het toernooi deel te nemen. In Doetinchem gaf men de voorkeur aan het Terborg Toernooi van VV Terborg dat jaarlijks in dezelfde periode als het Karel Stegeman Toernooi wordt gespeeld. Twee zware toernooien in een relatief kort tijdsbestek achtte men niet bevorderlijk. Gelukkig voor het KST waait de wind bij De Graafschap inmiddels uit een andere hoek. Want toen het dit jaar aangestelde hoofd jeugdopleidingen, Jefta Bresser, werd gepolst naar zijn visie op een hernieuwd optreden, kwam hij bijna per kerende post met een positieve reactie. Bresser kende het KST nog van zijn eerdere periode bij De Graafschap en de afgelopen twee jaar was hij naar volle tevredenheid met NAC Breda in Ruurlo te gast.

Overigens liet Hans Martijn Ostendorp, algemeen/commercieel directeur van De Graafschap, onlangs tijdens de sponsoravond van VV Ruurlo waar hij de groepsloting van het KST verrichtte, weten dat De Graafschap zich nog veel steviger moet verankeren de Achterhoek. Hij onderstreepte dit als volgt: "De club is het uithangbord van de hele regio, dus moeten we dat ook samen vol benutten en uitstralen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant