Sander Meinen en Eline Nijenhuis zijn de nieuwe ondernemers van Café-Zaal en Eetlokaal De Bocht. Foto: Liesbeth Spaansen
Sander Meinen en Eline Nijenhuis zijn de nieuwe ondernemers van Café-Zaal en Eetlokaal De Bocht. Foto: Liesbeth Spaansen

Nieuwe uitbaters breiden Café-Zaal de Bocht uit met Eetlokaal

Algemeen

WOLFERSVEEN – Eline Nijenhuis (24) en Sander Meinen (27) zijn vanaf 1 april de nieuwe uitbaters van Café-Zaal de Bocht aan de Ruurloseweg 42 in Wolfersveen. De bijna-juf en de kok gaan samen een nieuwe uitdaging aan in de horeca. "Op 31 maart van 16.00 tot 20.00 uur houden we een opening en kunnen belangstellenden met ons komen kennismaken."

Door Liesbeth Spaansen

Sander heeft een passie voor koken. "Mijn eerste baan was bij Restaurant Schiller, onze buren toen. Ik was twaalf en deed klusjes. Tot ik in de keuken mocht helpen, geweldig. Ik ben er nooit meer uitgekomen," lacht hij. Hij leerde op het Graafschap College voor zelfstandig werkend kok en deed ervaring op in verschillende keukens in de regio. Eline leert voor basisschooljuf. "Ik schrijf nu aan mijn scriptie en dan heb ik mijn opleiding afgerond."

Eline en Sander hebben beide ervaring in de horeca. "We kwamen er achter dat we allebei gewerkt hebben in bedrijven waar ook Bernadette aan het roer heeft gestaan," vertelt Eline, die werkte in wat nu Taverne Edelweiss in IJzevoorde is. Sander werkte onder andere in eetcafé De Tol, bij Remon te Brake.

Bernadette Janssen, die eerder met haar man Derk De Tol uitbaatte was in november 2017 met Café-Zaal De Bocht begonnen. Eline en Sander nemen het van haar over. "Zij blijft op de achtergrond aanwezig gelukkig," laat het ondernemende stel weten. "We zullen nog veel van haar leren."
"In De Tol was een gezellige, huiselijke sfeer. Ik heb er gewerkt met fijne collega's en veel geleerd," aldus Sander. "We willen hier ook onze gasten een goede, gezellige tijd bieden en weg laten gaan met een voldaan gevoel. Ik wil dat eten gewoon lekker is en vooral past bij het van oorsprong bruine café."
De Bocht blijft grotendeels wat het al was. "Een bruin café met zaal en de thuisbasis voor verenigingen zoals de ouderensoos, het toneel, voetbalteams en natuurlijk voor de buurtfeesten," laat Eline weten. "De agenda op onze website en facebook staat vol activiteiten die op de planning staan."
"Waar het biljart stond komt een fijn Eetlokaal met op de kaart bijvoorbeeld spareribs, schnitzels en fish and chips," nodigt Sander uit. "En eerste paasdag hebben we een Paasbrunch."

Café de Bocht is woensdag vanaf 16.00 uur geopend en donderdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur. Feesten en partijen gaan in overleg. "In het hoogseizoen zullen we op woensdag ook om 11.00 uur los zijn," is de verwachting van Eline en Sander. "Maar eerst nodigen we iedereen uit voor de opening. We maken graag kennis en laten het nieuwe Eetlokaal zien op 31 maart van 16.00 tot 20.00 uur."


Café-Zaal De Bocht, 7021 HC Zelhem
Telefoon: 0314-745002 of 06-20848250
www.cafedebocht.nl
Facebook café-zaal de bocht

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant