Op de Willibrordusschool is op woensdag 13 maart een Daltondag. Foto: PR
Op de Willibrordusschool is op woensdag 13 maart een Daltondag. Foto: PR

Daltondag op Willibrordusschool Ruurlo

Algemeen

RUURLO - De Willibrordusschool in Ruurlo opent op woensdag 13 maart haar deuren. Het is dan Nationale Daltondag en belangstellenden zijn van 8.30 tot 11.30 uur welkom.

Daltonschool Willibrordus is volop in ontwikkeling. Maximale leerresultaten en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke doelstellingen. Juist in de persoonlijke ontwikkeling zijn de Daltonvaardigheden terug te vinden van 'Mensen zonder vrees', zoals de grondlegger van deze vorm van onderwijs Helen Parkhurst het noemt. Zodat kinderen die de school verlaten zelfstandig kunnen leren en verantwoordelijkheid kunnen dragen. Zodat de leerlingen effectief kunnen leren en samenwerken. Zodat de kinderen kunnen reflecteren op hun eigen (leer-)gedrag. De school biedt hen structuur en geeft ze de ruimte om eigen keuzes te maken.
Op de Nationale Daltondag krijgt de bezoeker informatie over de werkwijze op een Daltonschool, met inzicht in de opbouw vanaf groep 1 tot en met 8. De leerlingen van groep 7 en 8 geven een rondleiding door de school.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant