Vrouwen van Nu steunt Voedselbank Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Leden van Vrouwen van Nu hebben op 17 januari producten voor de Voedselbank meegenomen. Uiteindelijk werden er in totaal negen grote kratten met diverse producten in ontvangst genomen.

Niet alleen dit initiatief wordt zeer gewaardeerd maar ook het gebaar van de vele mensen die de diverse producten inleveren bij de verschillende inzamelpunten: bedankt daar voor!

De voedselbank is afhankelijk van wat zij krijgen van supermarkten, particulieren, et cetera. De vrijwilligers zijn blij met allerlei soorten eten, maar hebben een ideale boodschappenlijst voor wat lang houdbare producten betreft. De Vrije Universiteit in Amsterdam gaf advies bij het samenstellen van deze verlanglijst: pasta, rijst, aardappelpuree, koffie of thee (geen cups of pads), soep in blik, droge pastasauzen, groenten en fruit in blik, vlees of vis in blik, houdbaar broodbeleg, houdbare melkproducten en boter, drinken (alcoholvrij), koek en lekkers, tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, et cetera.

Op een aantal adressen in Ruurlo staan kisten waarin particulieren de verpakte producten voor de Voedselbank kunnen plaatsen. Dat kan in de hal van De Sprankel op zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur; tijdens openingstijden in de hal van de Dorpskerk, in hal van de Rooms Katholieke Kerk als er een kerkdienst is en onder de carport van de Joostenkamp 2 en/of onder de carport van de Margrietlaan 9.

Voor informatie de activiteiten van de Voedselbank in Ruurlo kan men mailen naar René Bartelink: uitgiftepuntvoedselbank.ruurlo@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant