Mees Kelly en Ewout Prins uit Borculo waren twee van de in totaal 33 deelnemende vissers. Foto: Jan Hendriksen.
Mees Kelly en Ewout Prins uit Borculo waren twee van de in totaal 33 deelnemende vissers. Foto: Jan Hendriksen.

Forellen in recreatiebad De Meene bijten voorbeeldig

Algemeen

RUURLO – Een dun vliesje ijs op het water van het grote bassin van Recreatiecentrum (zwembad) De Meene werd voor aanvang door vrijwilligers van de Ruurlose hengelsportvereniging De Reurlse Vissers vakkundig kapot gehakt. Op deze wijze kon zondag gewoon om elf uur met het jaarlijkse forelvissen een aanvang worden genomen. De lichte nachtvorst had 33 'ijs vissers' er niet van weerhouden om op deze zonovergoten zondag met hun hengels langs het grote bassin plaats te nemen. De forellen beten voorbeeldig. Bijna alle 55 stuks werden uit het water gevist.

Door Jan Hendriksen

Vanaf startblok met nummer een had de veertienjarige Wesley Wesselink uit Ruurlo zijn spinhengel uitgeworpen. Na ruim een uur was het raak voor Wesley en takelde hij een forel uit het water naar boven. Zijn Groenlose vriend Jelle van Oene (13) keek deze zondagmorgen toe. "Mijn hengel is kapot", zo verklaarde Jelle. Iets verderop bij de startblokken drie en vier stonden Mees Kelly (13) en Ewout Prins (12) uit Borculo met hun vaders Klaas (49) en Michiel (41). Ewout had na ruim een uur al met succes twee forellen gevangen. Het viertal komt al vele jaren naar het Ruurlose vis-evenement. "De Meene heeft de zaakjes rondom het forelvissen jaarlijks perfect voor elkaar", zo complimenteert Klaas de organisatoren. "En dat is nummer vier." Bennie ten Arve (69) uit Ruurlo was zondag één van de meest succesvolle hengelaars aan de boorden van het grote bassin van het recreatiecentrum. "Vanmiddag ga ik de vis roken en vanavond staat het op het menu", zo liet de Ruurloër weten. Wat het geheim van zijn grote vangst is laat hij enkele meters verderop bij zijn zoon Benno (34) zien. Daar staat een bakje met 'wasmotten' dat als lokmiddel diende op deze zonovergoten zondagmorgen.

Zwemzomer
"Laat deze prachtige winterdag een voorbode zijn van weer een mooie zwemzomer, net als die van vorig jaar", zo liet voorzitter Eric Aagten van Stichting Zwembad Ruurlo in de kantine weten terwijl hij een van de deelnemers een lekkere kop goed gebonden warme erwtensoep serveert. De 33 vissers wierpen zondag hun werphengel bij het zwembad onder toeziend oog van leden van hengelsportvereniging De Reurlse Vissers uit. "Sommigen hebben nog niet zoveel vis ervaring. En die voorzien we van tips en we helpen ze in sommige gevallen mee om de forel op het droge te halen", zo verklaart Gerhard van Aalst van de Reurlse Vissers zijn aanwezigheid.

Beweging
Het was zondag de bedoeling dat het bad leeggevist werd zodat in de komende weken bekeken kan worden of de forellen hun werk goed gedaan hebben. De forellen hebben er namelijk voor gezorgd dat het water in beweging bleef waardoor het schoonmaakwerk een stuk gemakkelijker zal worden in aanloop naar de opening van het nieuwe zwemseizoen. Zo hebben de forellen hun bijdrage aan de opstart van het seizoen geleverd terwijl ze konden genieten van een riant onderkomen. Zeker in vergelijking met hun eigenlijke onderkomen. En dat 'leegvissen' lukte bijna. Intussen pakte de familie Hogevonder uit Ruurlo en Hengelo (O) hun hengelsportspulletjes op. De gezamenlijke 'buit' bedroeg maar liefst acht forellen. "Er prijkt vanmiddag nog een verjaardag op de agenda", zo excuseert de jarige Gerbert Hogevonder als de drie werphengels worden opgeborgen. "En zondag als onze moeder jarig is zal de forel op tafel komen in huize Hogevonder", zo verklaart de jarige job tot slot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant