Zorgen bij organisatoren Kerstpakkettenactie gezamenlijke kerken

Algemeen

RUURLO – Opvallend vaak werd in de media rond de jaarwisseling aandacht besteed aan 'koopkracht'. In veel cao's zijn afspraken gemaakt over loonsverhogingen. Daar staan echter ook lastenverzwaringen tegenover: hogere zorgpremie, hogere energiekosten en niet te vergeten de btw-verhoging van zes naar negen procent voor onder andere levensmiddelen. Natuurlijk wordt ook de Kerstpakkettenactie van Stichting Kerstactie Kerken Berkelland, de gezamenlijke kerken in de gemeente Berkelland, geraakt door die btw-verhoging per 1 januari die de pakketten bijna drie procent duurder maakt.

"Maar we hebben meer zorgen over de doelgroep waarop wij ons richten: de inwoners van Berkelland die van weinig geld rond moeten komen. Zij zullen de lastenverzwaringen in 2019 zeker gaan merken. Want ondanks het aantrekken van de economie is het nog steeds erg druk bij de Voedselbanken, ook in Berkelland. Wist u trouwens dat u bij veel kerken ook levensmiddelen kunt inleveren voor de Voedselbank?", aldus de Stichting Kerstactie Kerken Berkelland.

In 2018 zijn er 445 pakketten aangevraagd (tien minder dan in 2017). Er zijn 245 pakketten naar gezinnen gegaan en 200 naar alleenstaanden. De weersomstandigheden waren op de afhaaldag gelukkig beter dan in 2017 toen er een dik pak sneeuw lag. Even dreigde een haperende laadklep van de vrachtwagen nog roet in het eten te gooien, maar de toegesnelde monteur van Garage Lochem wist de klep vakkundig weer werkend te krijgen, zodat de pakketten toch tijdig gelost kon worden.

Stichting Kerstactie Kerken Berkelland is blij als gezamenlijke kerken in de decembermaanden een lichtje te kunnen zijn voor mensen die het financieel moeilijk hebben. "We bedanken graag onze vrijwilligers en iedereen die financieel een steentje heeft bijgedragen aan het slagen van deze Kerstactie. Over enkele weken kunnen we de financiële balans opmaken omdat we ook in januari nog giften ontvingen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant