Daverend eindschot opsteker voor klootschieters 't Broek

Algemeen

RUURLO - De Twentse Koploper Mander bleek zondag tijdens de landelijke straatwedstrijd klootschieten op het onderdeel straat weer te sterk voor de rest. Toch bedroeg de voorsprong op nummer twee: Nooit Gedacht slechts één schot. De Achterhoekse klootschieters deden goed mee. KV 't Broek uit Ruurlo zette een goed resultaat neer door dankzij een formidabel eindschot als vijfde te eindigen. Zwolle (Groenlo) werd zevende. KV Respelhoek uit Geesteren had een mindere dag en het Lochemse Klein Dochteren moest zelfs verstek laten gaan.

Het verleden heeft geleerd dat op het 5,1 kilometer lange parkoers van Geesteren (O) één schot het verschil kan zijn tussen een top- en een subtopklassering. Ook afgelopen zondag bleek dat bij de uitgestelde wedstrijd dat waar te zijn. Het verschil tussen de eerste plaats en de tiende plaats was slechts vijf schoten.
't Broek mocht als derde weg en begon redelijk goed. Directe tegenstander was Albergen dat meteen de leiding nam en na dertien schoten een voorsprong van twee schoten had op de mannen uit Ruurlo. Tijd om het roer om te gooien bij het opgaan van de gladde betonweg. Met een serie lange schoten van Eric, Mark, André en Patrick en een paar erg lange schoten werd de achterstand goedgemaakt. Aan het eind van deze straat stonden de teams weer gelijk. Op de opvolgende weg nam Albergen wederom voorsprong. Een goed laatste schot van Patrick Zieverink op deze weg zorgde ervoor dat het verschil tot een beperkt bleef.
Met nog achthonderd meter te gaan werd er nog een tandje bij gezet. Albergen bleef in acht schoten net voor de finish liggen waardoor het op meters aankwam wie deze onderlinge strijd zou winnen. Het laatste schot van 't Broek was er één om in te lijsten. Patrick Zieverink moest nog 25 meter. tot de finish maar met een daverend eindschot wist hij maar liefst 252 meter over de finish te gooien. Hiermee bleef 't Broek Albergen (dat 152 meter over de finish behaalde) en andere teams die ook 49 schoten hadden ruim voor. Een mooie vijfde plaats in de daguitslag. Zwolle kwam ook binnen met een score van 49 schoten maar met 78 meter over de finish. Goed voor de zevende plaats dit weekend. Respelhoek was helaas niet in topvorm. Met 55 schoten werd een vjftiende plaats behaald.

't Broek heeft met de goede score van afgelopen weekend inmiddels de zesde plaats in het tussenklassement behaald. Zwolle blijft vijfde in de tussenstand, Respelhoek elfde en Klein Dochteren staat zestiende De volgende Landelijke Straatwedstrijd is 10 februari. Deze zal plaatsvinden in Baak bij de Klootschieters Federatie IJsselstreek. KV 't Trefpunt uit Steenderen is dan gastheer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant