Afbeelding

Haarlose Esmee drie keer Nederlands twirl-kampioen

Algemeen

BORCULO/RUURLO - Maar liefst drie Nederlandse titels en een vierde plaats veroverde de 23-jarige Esmee Hekkelman uit Haarlo bij de Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling van de NTSB en KNMO. Zij was de succesvolste van de vier twirlsters van muziekvereniging De Volharding uit Borculo die op zaterdag 26 en zondag 27 januari aantraden in het Topsportcentrum in Almere.

Esmee werd Nederlands Kampioen op de onderdelen Twirling 1 baton (Niveau 2), Team freestyle (N2), Duo freestyle (N2) en werd vierde op het onderdeel Solo freestyle (N2). Zij en de drie andere dames hadden het afgelopen wedstrijdseizoen de NK-plaatsingsscores behaald om aan de Nederlandse kampioenschappen deel te mogen nemen.
Nienke Enzerink (22) uit Ruurlo eindigde met haar Artistic Twirl (N3) op een derde plaats, werd zesde met het onderdeel Twirling 1 baton (N3) en behaalde met haar Solo freestyle (N3) een dertiende plek. Anouk Schuilenborg (16) uit Noordijk en Shakira Finke (15) uit Borculo namen deel in de categorie Twirling 1 baton (N4). Shakira eindigde op de tweede plaats en Anouk werd derde op dit onderdeel.
Bij het onderdeel freestyle wordt er op zelfgekozen muziek een routine uitgevoerd waarbij het twirlen gecombineerd wordt met bewegingen op de muziek. Bij een artistic twirl let de jury op combinaties van dans met baton, de techniek en de manier waarop de atleet de muziek uitbeeldt. In de twirling zitten verschillende rolls, fingertwirls en tricks verwerkt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant