Vlnr: Achter: Siebren Kleine, Harm Stemerdink, Yourie Vaalt Midden: Koen Hissink, Jesse Arends, Bas Wensink, Jelle Kleinhesselink, Joost Lankheet Voor: Skye Nijland, Anne Arfman, Sanne Veltmaat en tijdelijk voorzitter Priscilla Duin. Foto: PR
Vlnr: Achter: Siebren Kleine, Harm Stemerdink, Yourie Vaalt Midden: Koen Hissink, Jesse Arends, Bas Wensink, Jelle Kleinhesselink, Joost Lankheet Voor: Skye Nijland, Anne Arfman, Sanne Veltmaat en tijdelijk voorzitter Priscilla Duin. Foto: PR

Jongerenraad Berkelland benoemd

Algemeen

BERKELLAND - Op 22 januari 2019 is de jongerenraad tijdens de raadsvergadering op een feestelijke wijze geïnstalleerd. De eerste jongerenraad van Berkelland telt op dit moment elf leden. De volgende leden zijn benoemd: Jesse Arends, Anne Arfman, Sanne Veltmaat, Yourie Vaalt uit Borculo, Koen Hissink, Joost Lankheet uit Neede, Siebren Kleine uit Geesteren, Jelle Kleinhesselink, Harm Stemerdink, Bas Wensink uit Ruurlo en Skye Nijland uit Eibergen. De kernen Beltrum, Haarlo, Gelselaar, Noordijk, Rekken en Rietmolen zijn nog niet vertegenwoordigd, dus de jongerenraad is nog op zoek naar jongeren uit deze kernen. Naast de leden is Priscilla Duin als tijdelijke voorzitter benoemd, om te helpen bij de opstart en de begeleiding van de jongerenraad in het eerste jaar.

De gemeenteraad vindt het belangrijk dat de jongere inwoner van Berkelland meedenkt, meepraat en meedoet. Dit biedt inzicht in de leefwereld van jongeren en zo kunnen de belangen van jongeren een plek krijgen in de gemeentelijke besluiten. Het draagt bij aan het begrip voor lokale democratie en het vergroten van vertrouwen. De jongerenraad organiseert ook evenementen en activiteiten die de gemeenteraad, het college en jongeren dichter bij elkaar brengen. Er zijn allerlei onderwerpen waarop de jongerenraad gevraagd en ongevraagd advies kan geven.

Aanmelden voor de Jongerenraad Berkelland
De Jongerenraad Berkelland gaat nu van start met elf jongeren. De kernen Beltrum, Haarlo, Gelselaar, Noordijk, Rekken en Rietmolen zijn nog niet vertegenwoordigd, dus de jongerenraad is nog op zoek naar jongeren uit één van deze kernen. Jongeren van 15 tot en met 27 jaar uit deze kernen kunnen zich nog aanmelden om lid te worden van deze nieuwe jongerenraad. Jongeren die voor minimaal één jaar zich actief willen inzetten kunnen een mail sturen met een korte motivatie of een (link naar een) kort filmpje naar griffie@gemeenteberkelland.nl. Graag daarbij vermelden naam, woonplaats en informatie over school of werk. Voor vragen bellen naar Marina Stel van de griffie 0545 - 250 801.

De gemeenteraad heeft op 23 oktober 2018 besloten een jongerenraad in te stellen. Het raadsvoorstel is gemaakt samen met verschillende jongeren uit de gemeente Berkelland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant