Levende Adventskalender succesvol

Algemeen

RUURLO - De Levende Adventskalender werd dit jaar voor de tweede keer in Ruurlo en Barchem gehouden. Elke dag in de Adventtijd konden mensen elkaar ontmoeten bij dorpsgenoten in de woonkamer. Onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers konden zij elkaar leren kennen en met elkaar in gesprek.

Het was weer een geweldig succes. Zowel de gasten als de gastfamilies hebben er veel plezier aan beleefd. Uiteenlopende gesprekken kwamen op gang zoals over het verschil tussen piano- en orgelspelen, hoe het houden van bijen te werk gaat, over kniepertjes en kalveropfok. Rondleiding over de boerderij, bekijken van kerststalletjes, blije kinderen die vol trots hun kerstboom tonen. Iedere keer weer was een bezoekje anders en verrassend.

Veel families hadden zich aangemeld om gastvrij hun deur open te willen zetten in de Adventtijd. Zo konden er twee adressen per dag worden bezocht. De werkgroep gaat nog evalueren en verwacht het volgend jaar weer te gaan organiseren.

Dan wil men ook kijken hoe we nog meer mensen over hun drempelvrees kunnen helpen door actieve uitnodiging of helpende hand met vervoer. Hoe groter de verscheidenheid aan mensen die worden ontvangen in deze ongedwongen huiselijke sfeer, hoe interessanter deze ontmoetingen zullen worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant