Winst en verlies voor Tornax Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Winst en verlies dit weekeinde voor de volleyballers van Tornax Ruurlo. De mannen wonnen en vonden daarmee aansluiting bij de middenmoot, maar de dames verspeelden met hun verlies tegen concurrent Gemini de koppositie.

Na de verliespartij in de laatste competitiewedstrijd stond zaterdag in sporthal 't Rikkenhage voor de Tornax-mannen tegenstander WIOS op het programma. Tornax begon voortvarend en denderde over WIOS heen. Helaas stokte het halverwege de set. De serve pass liep minder, waardoor ook aanvallend niet alles goed ging. Zo kon WIOS terugkomen tot 20-20. Gelukkig pakte Tornax even door en kon de eerste set worden binnengehaald. De tweede set leek welhaast een kopie van de eerste: 2-0. De altijd lastige derde set bleek uiteindelijk toch niet zo lastig. Hoewel Tornax eerst tegen een achterstand aankeek werd ook deze set gewonnen. Het leek een mooie wedstrijd voor een 4-0, maar helaas dacht de tegenstander daar anders over. Door de nodige passfouten en het niet altijd verdedigend attent zijn werd de vierde set door de mannen van WIOS gewonnen. Toch mooi vier punten binnen: aansluiting bij de middenmoot en weggelopen van de degradatiezone. Zaterdag speelt Tornax uit in Westervoort tegen Livo. De wedstrijd in sporthal Planet de Pals begint om 16.30 uur.

Pijnlijk verlies
Zaterdag speelde het eerste damesteam van Tornax tegen Gemini Kerkemeijer 2 uit Borculo dat een punt onder Tornax stond. Er was in sporthal 't Rikkenhage veel publiek van beide teams om aan te moedigen. De eerste set ging gelijk op. Tornax begon goed ondanks de spanning, maar Gemini kwam terug en trok aan het langste eind: 23-25. In de tweede set was de aanvalsdruk bij beide teams even hoog. Tornax maakte echter fouten met de opslag waardoor ook deze set verloren ging: 22-25. De derde set begon matig. Door opnieuw een reeks opslagfouten kwam Gemini voor te staan. Tornax bleef aanvallend spelen en ging ervoor, maar door een goed blok en de passes van de tegenpartij kwamen de dames er niet door. Het werd 18-25. Tornax begon met goede moed aan de vierde set in de hoop toch nog een punt te pakken. Maar doordat er af en toe een gat in het blok viel kon de tegenpartij makkelijk punten maken. Een Tornax-voorsprong van vijf punten bleek uiteindelijk niet genoeg: ook deze set ging verloren met 22-25. Tornax staat nu tweede met vier punten achterstand op Gemini.
Zaterdag speelt dames-1 eveneens een uitwedstrijd in Westervoort. Tegenstander in sporthal Planet en Pals is Livo 6 en het duel begint om 14.00 uur.