Een schatkist met heel bijzondere hartenmunten speelt een belangrijke rol in de schrijfwedstrijd voor de scholen. Foto: PR.
Een schatkist met heel bijzondere hartenmunten speelt een belangrijke rol in de schrijfwedstrijd voor de scholen. Foto: PR.

Veertigste Kerst-Inn Ruurlo wordt verrassend anders

Algemeen

RUURLO – De Kerst-Inn Ruurlo op zaterdagavond 15 december is niet te vergelijken met die van de afgelopen jaren. Daarvoor zijn twee belangrijke redenen. De nieuwe indeling van de Dorpskerk vraagt om een andere opzet. Het veertigjarig jubileum is alle aanleiding voor de organisatoren van de KunstKring Ruurlo om de Kerst-Inn dit jaar extra feestelijk te maken.

Wat niet verandert, is de inbreng van heel veel muzikaal talent uit Ruurlo. De koren Sing a Song en @Seven laten hun stem horen. Daarnaast komt er een speciaal Kerst-Inn 2018 projectkoor. Verder is een belangrijke rol weggelegd voor een aantal solisten, allemaal uit Ruurlo. Ook de muzikale begeleiding op onder meer vleugel, dwarsfluit, gitaar, percussie en aardedrum wordt verzorgd door musici uit Ruurlo. Het aloude principe van 'Ruurloërs musiceren voor Ruurloërs' blijft dus gehandhaafd.

Thema
Yvon Taken heeft een inhoudelijk en muzikaal concept ontwikkeld met als belangrijke thema's: Geloof, Hoop, Liefde en Verleden, Heden, Toekomst. In de gesproken teksten en vooral in de vele liederen vormen deze thema's de rode draad. Zij heeft hierbij ook de scholen ingeschakeld. Leerlingen van de groepen
zeven en acht van de Ruurlose basisscholen gaan vanuit dit thema verhalen schrijven. Er worden drie verhalen door een jury genomineerd. Het winnende verhaal zal worden voorgelezen tijdens de Kerst-Inn. Op de website www.kunstkringruurlo.nl is meer te lezen over het programma. Daar staat ook het verhaal waarmee Yvon Taken op de scholen heeft voorgelezen en de scholieren aan het schrijven heeft gezet. Zij gaan aan de slag met drie heel bijzondere hartenmunten die in het bos werden gevonden in een schatkist.

De Kerst-Inn begint zaterdag 15 december om 19.30 uur. De deur van de Dorpskerk gaat om 19.00 uur (niet eerder) open. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Vol is vol! De entree is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Noodhulp en de Kerstpakkettenactie van de Berkellandse kerken.

Yvon Taken tekent voor het concept en de regie van het programma van de veertigste Kerst-Inn. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant