Klootschieters 't Broek verrassend tweede

Algemeen

RUURLO - Koploper Zwolle heeft in de vijfde competitiewedstrijd om de Achterhoekse klootschiettitel een klein tikje gekregen. Zowel het Lochemse Klein Dochteren 1 als 't Ruurlose Broek waren beter op het parkoers van KV De Mölle in Exel. De koppositie van Zwolle in de eerste klasse kwam echter niet in gevaar, daarvoor is de voorsprong te groot.

De top vijf van de Achterhoekse competitie was lekker op dreef. KV Respelhoek uit Geesteren moest dit weekend met een score van 48 schoten genoegen nemen met een vijfde plaats. Maar omdat de overige teams ongeveer dezelfde scores lieten zien kwam de derde plaats in het algemeen klassement niet in gevaar. Verrassend was de prestatie van 't Broek dat met 47 schoten de tweede plaats voor zich opeiste. Zij kwamen echter maar iets dichterbij Respelhoek.
Eibergen was duidelijk minder dit weekend met 54 schoten en een achtste plaats. Zwolle was niet helemaal top maar met een score van 47 schoten hoefde men zich niet te schamen. De achterstand op Klein Dochteren dat met 45 schoten winnaar werd bleef binnen de perken. De voorsprong in het tussenklassement bedraagt nog steeds elf schoten na wedstrijdronde vijf. KV Onderlingen uit Haarlo kreeg de laatste plaats aangezien het team verstek moest laten gaan.
In de tweede klasse was Dijkhoek (Borculo) lekker op dreef en met 57 schoten en een derde plaats kon men tevreden zijn. In het tussenklassement over vijf wedstrijddagen staan de Dijkhoekers achtste. Heksenkring uit Barchem eindigde net voor Dijkhoek en werd met een score van 55 schoten tweede. In het tussenklassement bekleedt dit team ook de tweede plaats.
De zesde competitieronde wordt in het weekeinde van 8 en 9 december gespeeld bij Klein Dochteren in Lochem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant