Afbeelding

Jong Gelre bijna klaar voor de revue 'Het roer om'

Algemeen

RUURLO – Gestaag druppelen de jongens en meiden de ontmoetingsruimte van boerderij Brinkman van de familie Langenbarg aan de Borculoseweg op deze doordeweekse avond binnen. "Een kop koffie", vraagt de dienstdoende 'koffiemeid'. Er wordt wat heen en weer gekletst en de afspraken die op de vorige repetitieavond zijn gemaakt doorgenomen. Bijna iedereen heeft zijn huiswerk gedaan. Als regisseur Bart Tiessink de koffie opheeft gaat men serieus aan de slag.

Door Jan Hendriksen

Komend weekeinde is het weer tijd voor de jaarlijkse revue van de Ruurlose jongerenvereniging Jong Gelre. Dit jaar met als titel 'Het roer om'. Na bijna twee decennia een inmiddels niet weer weg te denken activiteit op de Ruurlose culturele activiteitenagenda. Met dank aan steeds weer een nieuwe creatieve groep jongeren die veel tijd en energie in een activiteit steken die het hoogtepunt vormt uit het jaarprogramma van de zestig leden tellende jongerenvereniging. Dit jaar is de verhaallijn afkomstig uit de breinen van Merijn Weenk, Sofie Radstaak en Gwen Meerbeek die vrijdagavond, zaterdagmiddag en – avond ook zelf op de bühne van zaal De Keizerskroon zullen staan. Afgelopen voorjaar stak het drietal de koppen bij elkaar. En zo ontstond er een verhaallijn die om de hoofdpersonen Claire en Boudewijn draait. Deze jonge en rijke tortelduifjes ontvluchten de hectiek van de grote stad en willen hun toekomst opbouwen in een gezellige volksbuurt. Dat is tenminste wat ze in gedachten hebben… Niets blijkt minder waar, ze zijn namelijk helemaal niet welkom! Het stel besluit uiteindelijk om hun biezen te pakken en hun dromen echt waar te maken. Ze zoeken hun geluk in het buitenland, maar of dit een goed idee is? Het schrijverstrio wil niet veel kwijt over de verdere inhoud. "De mensen moeten maar komen kijken. We denken dat we weer een aardige revue op de planken gaan brengen met dit jaar de inbreng van een externe regisseur. Iemand met iets afstand tot de groep maar die de cultuur van Jong Gelre uitstekend kent", zo verklaart Merijn Weenk (21).

Jong Gelre Ruurlo werkt evenals andere jaren dit jaar ook weer met een 'voortoneel' zodat men snel de nodige decors kan wisselen. De bouwploeg onder leiding van Tim Hulshof en Nico Mennink heeft namelijk weer het nodige vakwerk afgeleverd. Merijn Weenk: "En met de dansgroep onder leiding van Floor van Zijtveld (19), die naast een groep meiden ook uit tien kinderen in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar bestaat die (nog) geen lid van Jong Gelre Ruurlo zijn, en de zang die door Imke Jelier, Floor Evers en Miranda Klein Ovink verzorgt wordt moet het een sprankelend geheel worden." Begin deze week worden alle discipline binnen de revue in elkaar geschoven waarna donderdagavond de generale volgt, Regisseur Bart Tiessink uit Lochem die zelf actief is binnen Jong Gelre Vorden-Warnsveld omschrijft de groep als leergierig en actief. "Ze gaan er allemaal voor. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid. En dat is prettig werken." In totaal bestaat de revuegroep uit zo'n veertig personen.

Kaarten
Vrijdagavond 23 november en zaterdagavond 24 november start de voorstelling 'Het roer om' om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Zaterdagmiddag is de zaal open om 13.30 uur en begint de revue om 14,00 uur. Voor 65+'ers is er die middag gratis toegang. Kaarten kan men reserveren bij De Keizerskroon, tel. 0573 451416, via de Facebook pagina van Jong Gelre Ruurlo of via het e-mailadres: revuejonggelre@gmail.com. Kaarten kosten acht euro per persoon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant