Rob Teunissen:
Rob Teunissen: "Het is een unieke uitdaging om in de prachtige heringerichte Dorpskerk een 'event' te organiseren." Foto: Jan Hendriksen.

Teunissen Mode organiseert Trendshow in Dorpskerk

Algemeen

RUURLO – Teunissen Mode Ruurlo organiseert in de Ruurlose Dorpskerk op donderdagavond 29 november een Trendshow voor jonge mannen en vrouwen die overdag werken en geen tijd hebben andere modeshows bij te wonen. Het is de eerste activiteit in de nieuw heringerichte Dorpskerk, naast de wekelijkse eredienst op zondagmorgen, na de talloze evenementen die in de heringerichte kerk eind september en begin oktober plaatsvonden in het kader van de openingsweken met als motto 'Drie weken feest'.

Door Jan Hendriksen

Nadat de Dorpskerk was verbouwd en ingericht was als een multi-inzetbare ruimte kwam het idee bij Rob Teunissen van Teunissen Mode naar boven borrelen om in samenspraak met de Protestantse Gemeente Ruurlo -Barchem er een modeshow te organiseren. "Het is een unieke uitdaging om in deze prachtige kerk een 'event' te organiseren. Als je elkaar als buren zo kan steunen dan laat je dat niet liggen. De sfeer in de kerk is zo mooi geworden en leent zich bijzonder goed voor een modeshow als deze", aldus de Ruurlose ondernemer. Het idee van een Trendshow was heel snel geboren. Teunissen Mode organiseert namelijk regelmatig shows in de eigen winkel. De laatste jaren ook speciaal voor jonge vrouwen die overdag weinig tijd hebben om een winkel of een show te bezoeken. Rob Teunissen: "Deze avonden zijn ook altijd goed bezocht. Deze show verplaatst zich nu naar de Dorpskerk." In aanloop naar de show benaderde Rob Teunissen een aantal mede – ondernemers uit Ruurlo en met Lusanne Lingerie, Bloemen Groot Jebbink, Keurslager Kuenen, Mark Fokkink Tweewielers, Goed ARTig, Swift Hairfashion, Sven voor Ogen en café-restaurant-zalen De Keizerskroon staat er een prachtig enthousiast team en wordt er een superleuke avond voorbereid, zo is de mening van Teunissen toegedaan.

Twee shows
"Er zullen twee verschillende shows worden gehouden en tussendoor heeft iedere bezoeker de gelegenheid om kennis te maken met de ondernemers. Natuurlijk is er een lekker winters drankje en heerlijke proeverijen", zo laat Teunissen weten. Ook zal de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), die onder meer het Ruurlose VVV kantoor en de doolhof exploiteert als 'naober' van de Dorpskerk aanwezig zijn om zich te presenteren en heeft voor
de bezoekers een leuke verrassing in petto. "Het wordt dan ook een unieke samenwerking", zo verklaart Teunissen die met spanning naar het event uitkijkt. De Trendshow die donderdagavond 29 november om 19.30 uur wordt gehouden is gratis toegankelijk.

Toekomst
Wim Zoerink van het College van Kerkrentmeester van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem die de Dorpskerk beheert, en die nadrukkelijk bij de herinrichting van de kerk was betrokken, is zeer in zijn nopjes met het 'event' van Teunissen Mode. "Dit is nu precies wat we met de herinrichting van de kerk voor ogen hadden. Een multi-inzetbare ruimte die gebruikt en gehuurd kan worden. Hopelijk vinden er in de toekomst nog meer van dergelijke activiteiten in de Dorpskerk plaats." De initiatiefnemers van de Openingsweken moeten met alle partijen die een activiteit in de kerk hebben georganiseerd het een en ander nog evalueren. Wim Zoerink: "Maar door alle afrondende werkzaamheden heeft dat nog niet plaatsgevonden. Maar dat zal zeer binnenkort alsnog gaan gebeuren. De eerste reacties waren en zijn positief. Extra leuk detail is dat nu een de 'naobers' van de Dorpskerk als eerste een activiteit in de Dorpskerk organiseert. Hierdoor wordt de functie van de kerk als ontmoetingsplek versterkt. En dat waarderen we zeer."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant