Suzan Zieverink oppermachtig bij veld én zetten

Algemeen

RUURLO - Fantastische resultaten voor klootschieter Suzan Zieverink op de derde en laatste wedstrijddag van de Champions Tour veld en zetten. Op beide onderdelen eindigde het jeugdlid van KV 't Broek uit Ruurlo afgelopen weekend als eerste. Dat bezorgde haar ook de eerste plaats in het eindklassement op deze onderdelen. Suzan is daarmee verzekerd van deelname volgend jaar aan de jubileumwedstrijden ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Duitse bond VSHB uit Sleeswijk-Holstein. Op het onderdeel veld mag ook Karlijn Greven mee, die als tweede eindigde. Patrick Zieverink slaagde er op dezelfde wedstrijddag in zich te handhaven in de kernploeg.

Het was op zaterdag 17 november een thuiswedstrijd voor de Achterhoekse topklootschieters, op de baan van KV Zwolle bij Groenlo. Inzet van de Champions Tour was naast een plaats in de kernploeg van de Nederlandse Klootschieters Bond ook de eervolle deelname aan de VSHB-wedstrijden. De vier beste mannen en de beste twee vrouwen en jeugdleden worden hiervoor uitgenodigd.
Suzan Zieverink was op het onderdeel veld weer lekker op dreef. Zij behaalde in de eerste omloop een tweede plaats met negen schoten en 69,40 meter. In de tweede wedstrijd ging het ook goed en ze werd wederom tweede, ditmaal met een score van acht schoten en 8,40 meter. In het totaalklassement hielden de meisjes elkaar goed in evenwicht, maar uiteindelijk won Suzan met een punt voorsprong op Karlijn Greven. Deze twee meisjes mogen volgend jaar naar de jubileumwedstrijden in Sleeswijk Holstein.
Patrick Zieverink, eveneens van KV 't Broek uit Ruurlo, had zich ten doel gesteld om zich op dit onderdeel te handhaven in de kernploeg. Dit betekende wel dat hij bij de beste tien moest eindigen. Hij stond na de eerste twee wedstrijddagen twaalde, dus hij moest nog wel aan de bak. Patrick werd in de eerste wedstrijd vierde met een goede score van zes schoten en 0,05 meter. In de tweede wedstrijd werd hij negende met een score van zes schoten en 10 meter. Daarmee behaalde hij de achtste plaats in de einduitslag en zijn doelstelling voor dit seizoen.
Bij de zetwedstrijd (totaal van drie schoten met een kloot van 475 gram voor mannen) werd Patrick met een score van 174,20 meter vierde. Dat leverde hem een prima derde plaats op in het eindklassement, een fantastisch resultaat waar hij zichtbaar blij mee was. Mark Schutten uit Haarlo werd op dit onderdeel verdienstelijk twaalfde met een afstand van 120,25 meter.
Het zetten van Suzan Zieverink ging met de 375 gram zware kloot prima. Met drie schoten die allemaal ruim boven de veertig meter waren eindigde zij op een totale afstand van 131,90 meter, bijna twintig meter meer dan de nummer twee. Suzan werd hiermee eerste in het dagklassement én in het totaalklassement.
Over veertien dagen begint de Champions Tour onderdeel straat. Deze wedstrijdreeks start in het Twentse Beuningen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant