Volle buit voor Tornax-heren en -dames

Algemeen

RUURLO - Beter kon het niet voor Tornax, afgelopen weekend. Zowel de mannen als de vrouwen van de Ruurlose volleybalvereniging haalden de volle buit binnen. De heren wonnen met 4-0 van concurrent DVO uit Hengelo (G) en de dames versloegen met dezelfde score Rivo uit Rijssen.

In de wedstrijd van het eerste herenteam ging de strijd in het begin van de eerste set gelijk op. Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn bleek al wel uit diverse eerdere wedstrijden. Maar aan het eind wist Tornax toch het verschil te maken: 25-20. Het spel van de eerste set kon worden doorgezet. Pass en spelverdeling waren goed, waardoor Tornax in staat was om aanvallend het verschil te maken. DVO wist hier weinig tegenover te stellen, en de tweede set werd afgesloten met 25-21. Het begin van de derde set verliep moeizaam. Toch bleven de mannen van Tornax knokken en met een mooie serie aan het eind kon vervolgens ook de derde set worden binnengehaald: 25-22. In de vierde set was daarna het verzet van DVO gebroken: 25-20. Tornax pakte vijf heel belangrijke punten en draait dankzij deze overwinning knap mee in de middenmoot van de competitie. Zaterdag 24 november speelt het eerste herenteam om 16.30 uur in Borculo tegen Kerkemijer Gemini.
Ook het eerste vrouwenteam van Tornax deed afgelopen weekeinde goede zaken. In de eerste set keek Rivo uit Rijssen al gauw tegen een grote achterstand aan. Er werden goede passes afgeleverd met een goede spelverdeling waardoor er mooie aanvallen werden geslagen. Tornax verloor vervolgens even de concentratie waardoor Rivo terugkwam in de wedstrijd. Maar de dames herpakten zich mooi en de eerste set werd binnengehaald met 25-14. In de tweede set ging Tornax op dezelfde voet verder, en het werd opnieuw 25-14. In de derde set waren de Tornax-dames opnieuw de concentratie en het fanatisme even kwijt, met onder meer persoonlijke fouten door in het net te serveren. Maar voor Rivo kon toeslaan herpakte Tornax zich en haalden de dames de derde set binnen met 25-20. In de vierde set speelde Tornax weer haar eigen spel. Deze set werd gemakkelijk binnengehaald met 25-14. Tornax D1 staat nu tweede in de tussenstand, één punt onder Kerkemijer Gemini Borculo.