Achterhoekse klootschieters beter op dreef

Algemeen

RUURLO - De Achterhoekse mannenteams komen steeds beter in vorm in de landelijke straatcompetitie en de onderlinge verschillen worden kleiner. 't Broek uit Ruurlo stijgt zelfs in het tussenklassement.

Op het mooie parcours in het Twentse Lattrop traden zondag zestien mannenteams, geselecteerd uit de diverse afdelingen van de Nederlandse Klootschieters Bond, aan voor de derde Landelijke Straatcompetitie. Zwolle, dat in de Achterhoekse competitie aan kop gaat, deed met 48 schoten en een vierde plaats goede zaken. Ook de mannen van 't Broek uit Ruurlo waren lekker op dreef. Er werd in een gelijkopgaande wedstrijd met twee schoten verschil gewonnen van directe tegenstander Kluppelshuizen uit Almelo dat achtste werd. De score van 49 schoten van de Ruurlose mannen was goed voor een zesde plaats. Enkele meters meer over de finish had zelfs een vijfde plek opgeleverd.
In het algemeen klassement na drie wedstrijden staan de mannen uit Ruurlo op een prima zevende plaats. Zwolle staat vijfde. Koploper is de kampioen van vorig jaar Mander. Dit team heeft slechts één punt voorsprong op Beuningen dat zondag slechts meters achter hetzelfde Mander bleef steken.

In de vrouwenklasse met zes teams won de kernploeg met ruime afstand van het team uit Beuningen. Dit kernploegteam bestaat uit een aantal landelijke toppers en speelt buiten mededinging mee. Damesteams uit de Achterhoek zijn dit jaar in deze klasse niet vertegenwoordigd.
De volgende Landelijke Straatcompetitiewedstrijd is in Geesteren (O).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant