Afbeelding

Romantisch kwartet en piano-masterclasses bij KunstKring Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Op zondag 2 december wordt de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo gevuld met klanken uit de Duits-Romantische en Frans-Romantische muziekperiode, voortgebracht door het Archduke Ensemble. Een klassiek samengesteld kwartet met, naast de piano, een viool, een altviool en een cello.

Het speelt muziek van de Duitse romantici, het echtpaar Robert en Clara Schumann, de Franse componist Gabriel Fauré en een componist die de Laat-Romantiek vertegenwoordigt, de Roemeen George Enescu. Voorafgaand aan het concert, dat om 15.00 uur begint, geeft pianiste Shuann Chai een aantal masterclasses aan enkele jonge en oudere amateurpianisten. Deze masterclasses beginnen om 12.00 uur en zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerd publiek. Het Kulturhus in Ruurlo is gelegen aan de Nieuwe Weg 5.
Het gerenommeerde Archduke Ensemble werd in 2014 geformeerd. Het specialiseert zich in kamermuziek op authentieke instrumenten uit de klassieke en romantische periode en heeft daarmee in korte tijd veel lovende kritieken weten te verwerven. De musici streven ernaar de muziek van hun programma voor velen toegankelijk en gemakkelijk in het oor liggend uit te voeren.
Kaarten zijn voor 17,50 euro te bestellen via de website. Deelname aan of bijwonen van de masterclass is gratis.


www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant