Ruurlose turnmeisjes beginnen goed aan wedstrijdseizoen

Algemeen

RUURLO - November is de maand dat het nieuwe turnseizoen begint voor de meisjes van RGV Ruurlo. Met vier wedstrijden in drie weken tijd was het niet alleen voor de jonge turnsters, maar ook voor hun ouders meteen weer een druk schema. Alle turnsters hebben nu al twee wedstrijden achter de rug.

Het begon met twee wedstrijden om te kijken of de oefenstof er al goed in zat. De meisjes van de bovenbouw, 3de en 4de divisie, deden dat al op 28 oktober, in Deventer. De overige meisjes mochten op 3 november naar het Rayon Kampioenschap in Lochem. Daarna begon het echte werk: het Clubteam Kampioenschap. Voor de onderbouw 3de divisie op 3 november in Didam en voor de 4de en 5de divisie op 10 november in Winterswijk.
Op 3 november mochten ook de pre-instappers meedoen in Lochem. Ruurlo had drie meisjes in de klasse D3. Voor hen was het de eerste kennismaking met de turnwedstrijden, dus extra spannend. Toch deden ze het geweldig. Isa Wassink wist eerste te worden en Isa Hesselink haalde een mooie 2de plek. Ook Jet Gerritsen deed het netjes, maar door de spanning vergat ze iets wat haar uiteindelijk een 6de plek opleverde. Ook in de de categorie D2 had de RGV 2 pre-instappers. Ook zij gingen naar huis met eremetaal: Sophie Gotink won met met een kleine voorsprong op Tess Klein Selle die op een mooie 2de plek eindigde.
Op dezelfde dag gingen twee RGV-meisjes in een team samen met twee meisjes van SZG Zutphen de strijd aan met vijf andere teams. Bij de Clubteam Kampioenschappen in Didam kwamen zij uit op het landelijke nivo N3 instap/pupil1. Het werd een spannende wedstrijd waar iedereen aan elkaar gewaagd was. Toch stak de top 3 duidelijk uit boven de andere drie teams. Het combi-team van RGV/SZG kwam uiteindelijk 0,10 punt tekort voor het zilver. Toch waren de meisjes heel blij met hun derde plek.

Dubbel goud
In de turnhal van Winterswijk werd door RGV Ruurlo op 10 november de Clubteam georganiseerd voor de 4e en 5e divisie. Ruurlo kwam aan de start met vijf teams. Na de eerste wedstrijd was het al duidelijk dat die 'oefenwedstrijden' wel nuttig waren geweest. De twee Ruurlose teams staken met kop en schouders boven de overige teams uit.
Met 4 punten voorsprong op de tweede plaats wisten de RGV-meisjes in de klasse instap/pupil1 D2 het goud mee naar huis te nemen. Dit team bestond uit; Yfke Maatkamp, Abby Meijerman, Laura Olthof en Jill Geelen. Tegelijkertijd werd er op de andere baan geturnd in het niveau supplement F. Ook deze meiden deden het volgens het boekje. Na drie ronden stonden ze op een eerste plek met alleen nog de balk voor de boeg, voor de meeste turnsters het meest gevreesde toestel. Meestal bepaalt deze oefening het eindklassement. Maar na vier superstrakke oefeningen, zonder grote fouten, wisten ook zij met 6 punten afstand van de 2e plek het goud mee naar huis te nemen. Het team bestond uit: Isa Freriks, Femke Meulenveld, Aafke Hogevonder, Noortje de Jong, Lieke Esselink en Mare Leuverink.

Goud en zilver
In wedstrijd 2 zaten twee RGV-teams die in hetzelfde niveau uitkomen: pupil2/jeugd D2. Omdat beide teams aan elkaar gewaagd waren was niet meteen duidelijk welk team het hoogst zou eindigen. Toen na drie uur de uitslag kwam bleek dit ook wel. De twee teams eindigden op het podium met een 1e en 2e plaats, met een onderling verschil van maar 0,875 punt. Het gouden team bestond uit: Inte Smeerdijk, Tess Gotink, Maud Holsbeeke en Richelle Haitink, en het zilveren team uit: Famke Dolphijn, Nienke Groote Haar, Lilian Tragter en Jessica Kolkman
In de laatste wedstrijd was concurrentie zeer groot in supplement E. Het was door de deelname van een jeugdteam uit Heerde/Nunspeet, dat 3e divisie, turnt dus ook meerdere trainingsuren maakt dan de overige teams al snel duidelijk dat dit team met het goud naar huis zou gaan. De RGV-meisjes stonden lange tijd op de derde plek maar wisten deze niet te behouden. Maureen Ketelaar, Julia Stegeman, Elise Labohm, Sanne Boekelder en Neele Ketting werden uiteindelijk vierde.
De eerstvolgende wedstrijd is voor de meisjes van de 3e divisie, op 24 november in Top Turncentrum SAZA-hal te Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant