Zwolse klootschieters lopen verder uit

Algemeen

RUURLO - Na de vierde competitiewedstrijd staan de klootschieters van Zwolle nog steviger aan kop in de Achterhoekse competitie. Respelhoek (Geesteren) bezet de derde plaats in de eerste klasse. De mannen wonnen in een direct duel van 't Broek uit Ruurlo dat de vierde plaats inneemt.

Het parcours van koploper Zwolle was afgelopen weekeinde het strijdtoneel. Het eerste team van 't Broek deed minder goede zaken door in een directe confrontatie met drie schoten te verliezen van Respelhoek. Volgens de mannen van 't Broek een gelijkopgaande wedstrijd behoudens een slechte periode halverwege die uiteindelijk het verschil maakte. 't Broek werd met een score van 56 schoten slechts zevende in de daguitslag. Respelhoek werd vierde met 53 schoten. Met hetzelfde aantal schoten eindigde Klein Dochteren uit Lochem op een derde plek. Eibergen verraste wederom met een prima score: met 52 schoten een tweede plaats. Koploper Zwolle 1 was met 48 schoten de winnaar van de dag. Onderlingen uit Haarlo werd ditmaal vijfde met een score van 55 schoten.
In de tweede klasse won koploper Zwolle 3 wederom. Onderlingen 2 nam de tweede plaats voor haar rekening en Heksenkring uit Barchem moest genoegen nemen met een vijfde plaats. In het tussenklassement verloor Heksenkring de derde plaats aan Klein Dochteren 3. Dijkhoek (Borculo) werd met 62 schoten zesde terwijl dit team de achtste plaats in het tussenklassement bezet.
Ook in de lagere klassen werd er weer volop gestreden en waren de verschillen niet zo groot.
Over veertien dagen zal de strijd weer oplaaien in de volgende competitieronde, ditmaal bij KV De Mölle in Exel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant