Lezing Old Reurle

Algemeen

RUURLO - Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor een lezing georganiseerd door Historische Vereniging Old Reurle. De novemberlezing op woensdag 14 november wordt verzorgd door Gerard Beekema uit Silvolde en heeft als titel: De Heerlijkheid Lichtenberg.

Gerard Beekema uit Silvolde is al sinds zijn twaalfde geïnteresseerd in de buitengewone geschiedenis van De Heerlijkheid Lichtenberg in Silvolde. De geschiedenis van de heerlijkheid gaat echter terug tot omstreeks 1400. In de leenakten van het huis Anholt (Dld) van omstreeks dat jaartal, staat geboekstaafd dat de heren van Anholt zich in die tijd leenheer van de leenmannen Arnt van Welij en Johan van Lichtenberg mochten noemen, als zijnde leenmannen van de goederen Enekinck en Lichtenberg. Aldus de informatie op het bord dat te vinden is op plek van de voormalige heerlijkheid.
De Heerlijkheid was altijd adellijk bezit, zo zou het ook in het bezit zijn geweest van de familie Heeckeren van Kell.
Aan de hand van beeldmateriaal en heel bijzondere archeologische vondsten, vanaf de 10e tot 20ste eeuw, die Beekema vaak bij toeval vond op het land, zal hij tijdens de lezing de bezoekers meenemen op zijn zoektocht, en zonder twijfel zijn enthousiasme weten over te brengen.
De lezing wordt gehouden bij De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo.
Aanvang 20.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant