Klootschieters Klein Dochteren op schot

Algemeen

RUURLO - De klootschieters van Klein Dochteren hebben in de derde competitiewedstrijd zo goed gepresteerd, dat ze zijn opgerukt naar de tweede plaats in de eerste klasse. Dat ging ten koste van KV Respelhoek uit Geesteren dat een plaatsje zakte en nu derde staat. Ze zagen afgelopen weekeinde ook koploper Zwolle iets verder weglopen.

Het relatief lange en mooie parkoers van KV Winterswijk was het strijdtoneel van afgelopen weekend. Het eerste team van 't Broek deed het goed maar zag directe concurrent Respelhoek een schot weglopen. Volgens de mannen uit Ruurlo een mooie wedstrijd waarin vergeten werd de goede schoten te verzilveren. 't Broek werd met een score van 58 schoten vijfde in de daguitslag. Respelhoek had een schot minder nodig en werd vierde. Met 55 schoten eindigde Eibergen verrassend op de tweede plaats. Koploper Zwolle 1 was met 55 schoten ditmaal niet de winnaar van de dag. Zowel Eibergen (meters) als Klein Dochteren (53 schoten) waren ditmaal beter. Klein Dochteren lijkt los te zijn en dat maakt de competitie spannend. Onderlingen uit Haarlo werd ditmaal zevende met een score van 61 schoten. 't Broek 2 en Klein Dochteren 2 hielden elkaar met 65 schoten in evenwicht. Respelhoek 2 sloot de rij met een score van 70 schoten.
In de tweede klasse won koploper Zwolle 3 ruim van de rest met 59 schoten. Het Barchemse Heksenkring deed met 65 schoten goede zaken en werd derde. Dijkhoek uit Borculo eindigde als zesde met 66 schot. Eenzelfde aantal schoten als 't Broek 3 dat de vierde plaats voor zich opeiste. In diezelfde klasse heeft Respelhoek 3 het moeilijk om bij de rest in het spoor te blijven. Met een score van 81 schot werd de achterstand op de rest wederom groter. Ook in de lagere klassen werd er weer volop gestreden en waren de verschillen erg klein.
Over twee weken laait de strijd weer op. Dan is de volgende competitieronde in Zwolle (bij Groenlo).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant