Afbeelding
Foto: Ada Molkenboer, koor Markant

Jubileumshow 'Markant draait door'

Algemeen

RUURLO – Koor Markant in Ruurlo bestaat veertig jaar: een robijnen jubileum en dat wordt gevierd op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november met een muzikale talkshow in zaal De Keizerskroon. De show 'Markant draait door' is een samengaan van oude en nieuwe nummers. Tussendoor wordt er, samen met 'markante' (oud)leden, letterlijk en figuurlijk terug gekeken op de afgelopen veertig jaar.

In 1977 heeft Ton Verheul (hoofd van de Sint Willibrordusschool), samen met Jan van Vliet en pastoor Veer het Ruurlo's Jongerenkoor opgericht, met als doel de jeugd meer bij de kerk te betrekken. Vanaf het begin heeft het koor begeleiding van een combo. Ton Verheul wordt de inspirerende dirigent van het geheel en zal dat uiteindelijk 38 jaar blijven. Al gauw breidt het van oorsprong katholieke koor zich uit, het wordt een oecumenisch koor en de jongeren worden volwassen. Bij het tienjarig bestaan krijgt het koor een nieuwe naam: Markant. In eerste instantie bestaat het repertoire uit kerkelijke muziek, maar door de jaren heen zijn daar popsongs, ballades en ook nummers uit musicals bijgekomen. Bijna alle nummers worden vierstemmig gezongen. In totaal bestaat Markant uit 44 leden. Belangstellenden zijn van harte welkom om een keer een repetitie bij te wonen en zich aan te sluiten bij het koor; met name de tenoren en bassen zijn toe aan wat versterking.
Het koor is nog altijd verbonden met de katholieke kerk Sint Willibrordus. Vier tot vijf keer per jaar zingt Markant tijdens een kerkdienst. Op dit moment heeft Yvon Taken de muzikale leiding over koor Markant.
Eens in de vijf jaar geeft Markant een avondvullende voorstelling. Dit jaar gebeurt dat ook. De voorbereidingen zijn in volle gang. Iedereen die nog een kaartje wil voor de avondvoorstelling op vrijdag 9 of zaterdag 10 november (aanvang 20.00 uur) kan terecht bij Cigo Everwennink in Ruurlo of op de website. De kaarten kosten tien euro (basisscholieren vijf euro). Gaat de voorkeur uit naar de middagvoorstelling op zondag 11 november (aanvang 14.30 uur), moet er extra snel bij zijn


www.koormarkant.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant