Levende Adventskalender: open huis tijdens adventstijd

Algemeen

RUURLO/BARCHEM - Van de Achterhoek wordt altijd gezegd, dat het er allemaal zo 'gemeudelijk' aan toe gaat. Dit mag dan wel waar zijn, maar ook hier is de tijd niet stil blijven staan. Soms valt dit goed uit, maar niet altijd. Het zou bijvoorbeeld wel eens zo kunnen zijn dat in deze tijd mensen minder aanspraak hebben. In de decembermaand is men hier misschien extra gevoelig voor. Mede daarom organiseren de kerken van Ruurlo-Barchem in de Adventstijd elke dag een open huis.

De organisatoren proberen van maandag tot en met zaterdag in de adventstijd in Ruurlo en Barchem op een ochtend en/of middag een adres te hebben waar men welkom is voor een kopje koffie/thee en een praatje. Op zondag is er gelegenheid om in de Dorpskerk koffie te drinken van 11.00 tot 12:30 uur. Er is geen thema, de gesprekken lopen zoals het gaat, soms luchtig, soms dieper, net wat er op tafel komt. De laagdrempelige ontmoeting staat voorop. Het is voor iedereen, kerkelijk of niet kerkelijk, gelovig of niet gelovig, de ontmoeting staat voorop. En voor mensen die nog niet zoveel mensen kennen en dat wel graag willen, is het een mooie gelegenheid om mensen te leren kennen.

Vorig jaar is de Levende Adventskalender voor het eerst in Ruurlo-Barchem georganiseerd en de reacties van de mensen die hun deur opengezet hebben én van de mensen die langs gekomen zijn, waren enthousiast en hartverwarmend. Reden om het dit jaar weer te organiseren.
De Adventstijd duurt van zondag 2 tot en met zondag 23 december. Ontvangst is van 10:00 tot 11:30 uur of van 14:30 tot 16:00 uur. Gastheren/vrouwen mogen hun huis ook op meerdere dagdelen openstellen. Aanmelden voor één of meer dagdelen kan per mail aan margrietverlinden@gmail.com. Met deze gegevens gaat de organisatiecommissie een rooster samenstellen van mensen die gasten bij hen thuis willen ontvangen. Vervolgens wordt telkens per week een lijst van adressen met de familienaam van de mensen die hun deur openstellen, gepubliceerd in Achterhoek Nieuws Berkelland en op de nieuwsbrieven in de kerken.

Aanmelden kan door te mailen naar margrietverlinden@gmail.com met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer, voor welk dagdeel / delen men voorkeur heeft.
Wie nog vragen heeft, kan bellen met Christine Scholten tel. 0573-491494. Graag opgeven voor 5 november, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie ervan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant