Mannen Tornax verliezen derby tegen BVC

Algemeen

RUURLO - Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Tornax heeft de nederlaag uit de voorbereiding tegen BVC '73 2 uit Barchem in de competitie niet kunnen goedmaken. Ook zaterdag draaide de derby uit op een nederlaag voor de Ruurlose mannen: 3-1.

Tornax begon de wedstrijd sterk en liet zien goed te kunnen volleyballen. Zonder al te veel problemen werd de eerste set binnengehaald. Gaandeweg de tweede set kreeg echter BVC de bovenhand door meer risico in de serve te leggen. Tornax kwam hierdoor net te kort en verloor. De derde set was erg onvriendelijk van de kant van BVC. In de tweede set was op de tribune al een onvriendelijke stemming ontstaan en die sloeg over op de spelers van BVC, die toch de setwinst binnenhaalden. Nadat de gemoederen weer enigszins bedaard waren begon de vierde set. Deze ging behoorlijk lang gelijk op, maar aan het eind moest Tornax in het Barchemse team toch haar meerdere erkennen. Dinsdagavond 16 oktober om 20.30 uur spelen de Tornax-mannen om 20.30 uur in Neede een bekerwedstrijd.
Het eerste damesteam van Tornax kwam afgelopen week net op tijd op gang om een 2-0 achterstand in de uitwedstrijd tegen Pajodos om te buigen in een 2-3 zege. Het team startte als een oude diesel, die maar moeizaam op gang kwam. In de eerste set kwam de pass niet goed bij de set-upper, terwijl het bij de tegenstander allemaal soepel verliep. Dick (invaller-coach) probeerde de dames moed in te spreken, maar het hielp niet. Uiteindelijk verloor Tornax de eerste set met 25-16. In de tweede set ging het nek aan nek, mede door een paar mooie aanvallen van Laura Wezinkhof die deze wedstrijd was meegegaan vanwege een blessure. Helaas werd de set toch nipt verloren: 25-23.
In de derde set kwamen de dames dan eindelijk echt op stoom. De motivatie werd hoger en de passing lag goed. Daardoor werden de aanvallen gescoord. Deze set werd met 19-25 gewonnen. In de vierde set ging het nog beter. Door Lieke Tetteroo (midaanvaller) op diagonaal te zetten wist Tornax mooie punten binnen te halen. Deze set werd met 10-25 gewonnen. Daarmee kwam de stand op 2-2 en moest er een vijfde set komen. Tornax startte met de opstelling uit de derde en vierde set omdat het team daarmee de vibe te pakken had. En dat betaalde zich uit: de eindstand van de vijfde set was 7-15.