Respelhoek wint tweede klootschietronde

Algemeen

RUURLO - Het eerste mannenteam van klootschietvereniging Respelhoek uit Geesteren heeft afgelopen weekeinde op het parkoers van KV de Hemmele in Zieuwent een zeer goede score neergezet. Na de matige start in de AKF-competitie klom Respelhoek daarmee naar de tweede plaats in de eerste klasse.

Door de langdurige droogte werden door alle teams aanzienlijk betere scores gehaald dan vorig jaar toen het nogal nat en koud was. Koploper Zwolle, dat dit weekend op zondag speelde, wist wat er nodig was. Met de goede score van Respelhoek in gedachten gingen de mannen van Zwolle goed van start. Enkele mindere schoten werden afgelost met zeer goede. Met 48 schoten kwam het team over de finish. Respelhoek had echter op de zaterdag al 47 schoten genoteerd en werd dus winnaar.
't Broek uit Ruurlo kon met 51 schoten nog enigszins in het spoor blijven maar moest haar meerdere in de twee koplopers erkennen. Klein Dochteren uit Lochem viel met een score van 53 schoten en een vierde plaats iets tegen. Zwolle 2 had 56 schoten nodig op het mooie parkoers in Zieuwent en werd vijfde. Eibergen werd zesde met 57 schoten net voor 't Broek 2 dat ook 57 schoten liet noteren. Onderlingen uit Haarlo en Klein Dochteren 2 sloten met 61 schoten de rij in de eerste klasse.
In het tussenklassement staat Zwolle aan kop, gevolgd door Respelhoek. De derde plaats wordt gedeeld door Klein Dochteren en 't Broek die een gelijk aantal schoten hebben. De overige teams lijken al te veel achterstand opgelopen te hebben om nog in aanmerking te komen voor een podium plek.
De tweede klasse was net als in de eerste competitieronde een prooi voor Zwolle 3. Dit team, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de eerste klasse, noteerde een prima score van 52 schoten en staat in het tussenklassement inmiddels zestien schoten voor op Eibergen 2. Dijkhoek uit Borculo was helaas afwezig en kreeg daardoor de laatste plaats. Heksenkring uit Barchem dat 61 schoten nodig had noteerde een zevende plaats. In het tussenklassement staat Heksenkring op de derde plaats en Dijkhoek is achtste.
Volgend weekeind is KV Winterswijk gastheer voor de derde competitieronde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant