Staring, zijn interesses en zijn woon- en leefwereld komen aan de orde in de lezing. Foto: PR
Staring, zijn interesses en zijn woon- en leefwereld komen aan de orde in de lezing. Foto: PR

Wijziging spreker en onderwerp ledenavond Old Reurle

Algemeen

RUURLO - Anders dan vorige week werd aangekondigd, zal op woensdag 10 oktober de lezing door Thea Kroese helaas niet doorgaan. Thea Kroese is verhinderd in verband met opnames voor de nieuwe Herman Finkers-film, en haar rol hierin. De lezing is verplaatst naar januari, meer hierover leest u te zijner tijd in deze krant.

Gelukkig heeft de Historische Vereniging Ben Godtschalk bereid gevonden de avond te verzorgen. 'De andere Staring', dat is de titel van een voordracht die Ben Godtschalk uit Vorden houdt op woensdagavond 10 oktober voor de Oudheidkundige Vereniging Old Reurle in de Sprankel in Ruurlo.
A.C.W. Staring (1767-1840) had veel meer in zich dan alleen dichten. In deze voordracht wordt op al die bijzondere, veelal onbekende zaken, ingegaan. Zo vond hij de zogenaamde 'diepegge' uit, heden ten dage wordt dat apparaat nog steeds bij het baggeren van rivieren gebruikt. Landbouw, statistiek, waterbeheer, bosbouw, dichter en componist, familieman, onderwijs, enzovoorts. Fraaie beelden van het verleden tot aan het heden zijn ook onderdeel van de voordracht. Natuurlijk ontbreken wat puntdichten niet en krijgen Jaromir en 'Wie weet waar Almens kerkje staat' ook een plaats. Ook was hij een romanticus wat blijkt uit 'De eerste Kus'.
Kortom een voordracht met een vaak verrassende inkijk in het leven en werken van een man 'die geen of nauwelijks grenzen kende in zijn interessesfeer, die nieuwsgierig was in al wat zich aandiende in zijn tijd en begenadigd was met een enorme eruditie'.

Old Reurle hoopt velen - ondanks de wijziging in het programma - welkom te mogen heten op haar ledenavond. De lezing wordt gehouden bij e Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo. Aanvang 20.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant