Rechts Suzan Zieverink uit Ruurlo samen met Mirco Breuker en Silke Tulk (midden). Foto: PR.
Rechts Suzan Zieverink uit Ruurlo samen met Mirco Breuker en Silke Tulk (midden). Foto: PR.

Suzan Zieverink wint klootschietwedstrijd in Ierland

Algemeen

RUURLO – De zeventienjarige Suzan Zieverink uit Ruurlo heeft zondag samen met Mirco Breuker (17) uit Oldenzaal na een zeer spannende strijd de prestigieuze klootschietwedstrijd om de Proto-Mark Technologies Youth International Triple Crown Roadbowling Cup bij de jeugd in het Ierse Ballincurrig gewonnen. De koppelwedstrijd om de Roadbowling Cup voor de jeugd wordt ook wel als het officieuze wereldkampioenschap omschreven. In het allerlaatste schot op het 1600 meter lange parcours, dat door duizenden fanatieke toeschouwers omzoomd werd, besliste de succesvolle Ruurlose klootschietster met een worp van maar liefst 208 meter het toernooi.

Door Jan Hendriksen

Er werd zondagavond dan ook nog laat volop gefeest door de Nederlandse klootschietdelegatie die namens de Nederlandse Klootschieters Bond werd afgevaardigd naar Ierland. Vorig jaar eindigde Zieverink samen met Breuker als tweede in Ierland. Gedurende de gehele wedstrijd bleven de drie deelnemende koppels zondag elkaar zeer dicht op de hielen zitten. Naast Nederland namen ook klootschietkoppels uit Ierland en van de Duitse bond FKV (Ost-Friesland) deel aan het toernooi. Suzan Zieverink zorgde direct bij start al voor een goed eerste schot op het glooiend stratenparcours met een lengte van bijna twee kilometer met daarin de nodige scherpe bochten. Vervolgens was het gedurende de wedstrijd continu stuivertje wisselen tussen de drie koppels. Na zeventien schoten lag de kloot van het Nederlandse koppel twintig meter voor de finishlijn. Die van de Duitse tweetal op zeventien meter en van het Ierse jeugdkoppel op zeven meter. Zieverink moest als eerste het laatste schot 'lossen'. Met 188 meter over de finish bleek dit een niet meer te overbruggen afstand te zijn voor zowel het Duitse als Ierse koppel. Tot haar grote verrassing werd ze dan ook samen met Mirco Breuker tot winnaar uitgeroepen. Het Wilhelmus dat door een Ierse pipeband werd gespeeld maakte indruk op het tweetal. En als extra beloning werd het laatste schot van Zieverink tevens uitgeroepen tot het beste schot van de dag.

Blij
Een blije vader en 'aangever' Wilfried Zieverink liet zondagavond laat vanuit Ierland weten ontzettend trots te zijn op de prestatie van Suzan. "Dit is ongekend. Er zat veel spanning op de wedstrijd. Mede omdat de strijd wordt bekeken door duizenden toeschouwers waaronder vele bookmakers voor het afsluiten van de nodige weddenschappen zoals dat gebruikelijk is in Ierland. De mensen staan rijen dik langs het parcours en dicht op de klootschieters. Dat kennen we in Nederland niet behoudens dan misschien bij een EK of WK. Maar dan nog niet in dezelfde mate als hier in Ierland."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant