Tornax Heren 1 pakt vier punten in Duiven

Algemeen

RUURLO – Tornax Heren 1 heeft de eerste punten in de promotieklasse binnen. In Duiven werd zaterdag LIVO met 1-3 verslagen.

De Ruurlose volleyballers begonnen goed aan de wedstrijd. Met veel druk werd het spel gemaakt. Vanaf het begin was duidelijk dat er iets te halen viel. Hoewel LIVO aan het eind goed terugkwam sloot Tornax de set winnend af: 24-26. De tweede set was de beste van de wedstrijd. Goede services en aanvallen wisselden elkaar af. De set werd verdiend gewonnen met 19-25. De mannen van Tornax konden dit overwicht dit in de derde en vierde set niet doorzetten. Na een 0-6 voorsprong zorgden persoonlijke fouten voor een omslag. Na maar liefst vijf fouten op rij ging de derde set verloren: 25-23. In de vierde set ging het publiek meer en meer achter LIVO staan en Tornax keek al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Desondanks bleef het team knokken. Een achterstand van 22-19 werd knap weggewerkt en daarmee werden de vierde set (23-25) en de wedstrijd gewonnen.
Het team maakt elke wedstrijd stappen vooruit en dat biedt perspectief. De competitie wordt vervolgd met een thuiswedstrijd, tegen Aetos uit Arnhem. Dit duel op zaterdag 6 oktober in de Ruurlose sporthal 't Rikkenhage begint om 14.00 uur.