De kabelbaan was favoriet bij de kinderne. Foto: PR.
De kabelbaan was favoriet bij de kinderne. Foto: PR.

Goede bezochte Open dag Scouting Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Scouting Ruurlo, de Van Heeckeren van Kellgroep, kijkt terug op een geslaagde Open dag afgelopen zaterdag. Zoals bestuursvoorzitter Pieter Corée het verwoordde: "Het was gezellig druk. Op een gegeven moment ging kind na kind naar beneden met de kabelbaan en stond er zelfs een wachtrij. Ondanks dat we met drie tuigjes werkten en meerdere mensen de kinderen hielpen om het tuigje aan te doen en goed stevig vast te maken."

De voorzitter van de Ruurlose scoutinggroep probeerde de kabelbaan zelf niet uit maar zag de kinderen wel volop genieten. "Je wilt kinderen en jongeren bij scouting een programma bieden waarmee ze uitgedaagd worden en dat veilig is. Vandaar ook die tuigjes, je gaat gezekerd aan een touw naar boven en gezekerd aan de katrol naar benden. Van tevoren testen we of alles naar behoren werkt. Ook onze stafleden boven op het platform zijn gezekerd aan de boom. Veiligheid voor alles."

Op zo'n middag kan men natuurlijk maar een beperkt deel van alle scoutingactiviteiten laten zien. Naast de kabelbaan was er een hindernisbaan met evenwichtsbalken, tijgeren en een autobandencross. Naast kinderen kwam ook een delegatie van zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC langs. Scouting Ruurlo verzorgt tijdens de survival die Schuurman BZC op zondag 14 oktober organiseert weer twee van de hindernissen tijdens de survival.

Kampvuur
Kinderen (en ouders) die even wilden uitrusten, konden zittend bij het kampvuur een heerlijk broodje bakken. Pieter Corée daarover: "Dat stokbrood is zo langzamerhand een traditie. We merken elke keer weer, ook bij '(H)Eerlijk Ruurlo en tijdens de Reurlse Winterdag, dat kinderen dat een geweldige activiteit vinden. Ach, en wie houdt er nou niet van zo'n vuurtje." De open dag leidde ook nog tot enkele aanmeldingen van nieuwe leden en was dus ook wat dat betreft geslaagd. Volgend jaar september weer. Kinderen die tussendoor willen komen kijken zijn altijd welkom. Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is er opkomst bij de blokhut aan de Gotinkveldweg.


www.scoutingruurlo.nl

www.facebook.com/scoutingruurlo

 

 

 

Het was gezellig druk tijdens de open dag. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant