Foto: Jan Hendriksen
Foto: Jan Hendriksen

Grote diversiteit tijdens Berkelandse korendag

Algemeen

RUURLO – "Om zelf te doen. Om naar te luisteren. Omdat je het leuk vindt. Het geeft ontspanning en afleiding. Het maakt actief. Je kunt er bij dromen. Van zingen wordt je vrolijk en dat is goed voor je geest. Zingen in een koor doe je samen omdat je samen met anderen bezig bent, je vriendschap ontmoet en je longen in conditie blijven", zo melden de organisatoren van de Berkellandse Korendag.

Door Jan Hendriksen

Het was zaterdag in de Ruurlose Dorpskerk een komen en gaan van tientallen zangers en zangeressen van veertien Berkellandse koren tijdens de vierde editie van de Berkellandkorendag. Dat zelfde gold voor de Grote Kerk in Neede, de Oude Mattheüs in Eibergen en de Joriskerk Borculo. In de vier Berkellandse kerken werden maar liefst 26 optredens verzorgt, Op elke locatie brachten zes of zeven koren tussen half twee en vijf uur delen van hun repertoire tijdens een miniconcert ten gehore. De diversiteit was groot. Aan de vierde editie van de werkten mee Primavera, De Berkelzangers, Arbeiderszangvereniging De Vrije Stem, Popkoor Care for Music, Christelijk Gemengde Zangvereniging De Lofstem, Chrstelijk Gemengde zangvereniging Comt nu met Sangh, Seniorenkoor Stem en Klank, Animo, Eibergs Mannenkoor, Akkoord, Timeless, Tranen met Tuiten, Christelijk koor Jubilate en het Mannenkoor Leedvermaak.

Opvallend was dat er geen enkel Ruurlo's koor vertegenwoordigd was tijdens deze editie. "Elke Berkellandse zangvereniging – en ensemble heeft een uitnodiging ontvangen voor deze korendag.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant