Achterhoekse klootschieters middenmoters in landelijke straatcompetitie

Algemeen

RUURLO – De Achterhoekse mannenteams ontliepen elkaar zondag niet veel tijdens de start van de landelijk straatcompetitie van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB). Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in het Twentse Beuningen eindigden zij alle vier in de middenmoot: een zesde, achtste, tiende en elfde plaats in een veld van achttien deelnemers. De vrouwen uit de Achterhoek doen dit seizoen niet mee. Geen enkele vereniging kon een team samenstellen om te floreren op landelijk niveau.

Op het parcours in Beuningen traden achttien mannenteams aan, geselecteerd uit de diverse afdelingen van de NKB. De mannen van 't Broek uit Ruurlo gingen goed van start. Hoewel er met drie schoten verloren werd van de directe Twentse tegenstander Veldhoek was men niet ontevreden. Het resultaat, maar liefst vijf schoten beter dan vorig jaar op dit parcours, stemde tot tevredenheid. Nadat de overige teams ook binnen waren bleek de score van 59 schoten goed te zijn voor een achtste plaats. Winnaar werd regerend kampioen Mander dat thuisploeg Beuningen met één schot verschil en bijbehorende score van 51 schoten net voorbleef.
Het mannenteam uit Klein Dochteren, dat dit jaar ook weer meespeelt in de competitie, beleefde met 60 schoten en een elfde plaats een voor hun doen matige competitiestart. Het derde AKF-team uit Zwolle (Groenlo) had net als de mannen van 't Broek 59 schoten nodig. Een paar meter minder over de finish bepaalde dat Zwolle tiende werd. De mannen uit Respelhoek uit Geesteren verrasten door als beste AKF-team te eindigen. Na afwezigheid vorig seizoen behaalden zij met 58 schoten en 22 meter over de finish een mooie zesde plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant