De boekenbeurs in de Dorspkerk was goed voor vierhonderd euro. Foto: PR.
De boekenbeurs in de Dorspkerk was goed voor vierhonderd euro. Foto: PR.

Concertgangers verhogen opbrengst Boekenbeurs Westerbork Scholenproject

Algemeen

RUURLO – De boekenbeurs met kindermarkt van de Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo in het kader van de vernieuwde Dorpskerk heeft zaterdag ruim vierhonderd euro opgebracht. Dat resultaat is voor een belangrijk deel te danken aan het talrijke publiek bij het voorafgaande ochtendconcert door Irene Venderbosch (vleugel) en Lisette Elders (cello).

Beide activiteiten waren qua thema en organisatie goed op elkaar afgestemd. "Wat ons betreft is de vruchtbare samenwerking in deze 'nieuwe' vorm meer dan geslaagd", aldus Joke Cornelissen van de Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo. "Fijn ook te ervaren, dat we samen met zoveel belangstellenden en betrokkenen kunnen bijdragen aan ons gezamenlijke doel: samenwerken aan een menswaardige en vreedzame samenleving."
Na de unieke 'muziekbeleving' bleven veel concertgangers nog gezellig wat napraten en rondsnuffelen tussen de uitgestalde boeken op de rijen stoelen. Dat alles onder het genot van een kopje koffie of thee met zelfgebakken koek en cake. Onder het motto 'Generaties voor vrede' hielpen dit jaar ook enkele leerlingen van groep zeven en acht flink mee met bakken verkopen. Want de opbrengsten daarvan en die van de loterij, speelgoedkraam en boekenbeurs gaan rechtstreeks naar het potje voor hun excursie naar Kamp Westerbork in dit schooljaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant