Bij Scouting is iedereen welkom. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol, Scouting staat open voor iedereen. Foto: PR.
Bij Scouting is iedereen welkom. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol, Scouting staat open voor iedereen. Foto: PR.

Zaterdag open dag bij Scouting

Algemeen

RUURLO – Zaterdag 29 september van 13.00 tot 16.00 uur is er een Open dag bij Scouting Ruurlo, de Van Heeckeren van Kellgroep. Iedereen is hier welkom. Tijdens deze open dag kan kennis gemaakt worden met wat Scouting te bieden heeft.

Door Jan Hendriksen

Er is een programma met voor elk wat wils. Zo kan men bijvoorbeeld hangend aan de kabelbaan naar beneden suizen, de conditie testen op een hindernisbaan en natuurlijk ontbreekt ook het kampvuur niet, om een lekker stokbroodje te bakken. Ook staat er een informatietafel klaar als men meer wil weten over de activiteiten van Scouting, wat wordt er gedaan, wat leren kinderen en jongeren? "Dat kan zijn voor een van je kinderen maar ook voor jezelf als je ambitie hebt om als vrijwilliger met kinderen of jongeren te werken, of als bestuurslid mede verantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen van de groep", zo verklaart voorzitter Pieter Corée van Scouting Ruurlo. Scouting staat voor uitdaging. Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Pieter Corée: "Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. Scouting doet dat door een veelheid aan activiteiten aan te bieden, daar zitten sportieve onderdelen in, maar ook het aanleren van vaardigheden. Het lopen van een hike, een tocht waarbij je een route loopt met behulp van GPS of kaart- en kompastechnieken, het bouwen van objecten met hout en touw, veilig vuur stoken, EHBO en niet te vergeten samen op kamp."

Leeftijdsgroepen
Dat laatste doen de jongste leeftijdsgroepen, de Bevers (5-7 jaar) en de Welpen (8-11) in een blokhut of andere accommodatie en de oudere, de Scouts (11-15 jaar) en de Explorers (15-18 jaar) in tenten. Deze laatste leeftijdsgroep organiseert, onder begeleiding, hun eigen activiteiten waaronder ook het kamp, dat regelmatig in het buitenland plaats vindt. Zo zijn ze de laatste jaren naar Luxemburg en Duitsland geweest. Ouder dan achttien jaar? "Ook dan ben je welkom, bij onze Stam. Zij hebben één keer per maand hun bijeenkomst", zo verklaart Corée.

Blokhut
Bij Scouting is iedereen welkom. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol, Scouting staat open voor iedereen. Iedereen is dan ook welkom op zaterdag 29 september 2018 bij de open dag van de Van Heeckeren van Kellgroep. De open dag vindt plaats in en rond de blokhut Tuiterdbult aan de Gotinkveldweg 3 in Ruurlo. Aanmelden voor de open dag hoeft niet, iedereen is vrij om gewoon aan te komen en mee te doen.


www.scoutingruurlo.nl

www.facebook.com/scoutingruurlo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant