De vrijwilligers maken zelf de pakketten klaar. Foto: PR
De vrijwilligers maken zelf de pakketten klaar. Foto: PR

Steun voor de Voedselbank

Algemeen

RUURLO - De Voedselbank Ruurlo krijgt op allerlei manieren steun uit de Ruurlose samenleving. De coördinator van het uitgiftepunt Ruurlo van de Voedselbank schreef daarover aan de redactie. Hieronder volgt zijn bericht.

"Het is geweldig om te ervaren hoeveel mensen, kerken, verenigingen, scholen, lokale middenstand en bedrijven een warm hart toedragen aan de Voedselbank. In de afgelopen periode hebben wij zeer veel producten van particulieren op de inleveradressen in Ruurlo in ontvangst mogen nemen. Niet alleen particuliere maar ook de lokale supermarkten, verenigingen, scholen en bedrijven hebben de Voedselbank gesteund met acties en/of producten voor de Voedselbank. Wij als Voedselbank spreken voor dit alles dan ook onze hartelijk dank uit.

De inzameling van de producten is de start om deze uiteindelijk aan de cliënten van de Voedselbank te kunnen uitreiken. Om de pakketten aan de cliënten te kunnen uitreiken zijn er wekelijks vele vrijwilligers in de weer om de pakketten samen te stellen. Zodra dit gebeurd is kunnen ze op een vast tijdstip door de vrijwilligers uitgereikt worden aan de cliënten. De vrijwilligers werken veelal achter de schermen en doen hun werk in stilte. Fantastisch om te zien wat deze vrijwilligers betekenen voor de Voedselbank. Wat mij betreft hulde voor alle inzet van deze vrijwilligers.

Schoonheidssalon Melanie in de Dorpsstraat van Ruurlo verraste de Voedselbank met een schenking in de vorm van 50 flacons douchegel. Deze schenking kwam mede tot stand door de bijdrage van de leverancier JANZEN.nl. Een fantastisch initiatief waar de Voedselbank zeer blij mee is.

Voedselbanken Nederland heeft als kernwaarde klanten gezonde voeding te geven, uitgaand van de schijf van vijf. De voedselbank is echter afhankelijk van wat zij krijgt. We zijn blij met allerlei soorten eten, maar hebben een ideale boodschappenlijst als het lang houdbare producten betreft. De Vrije Universiteit in Amsterdam gaf ons advies bij het samenstellen van deze verlanglijst: pasta, rijst, aardappelpuree, koffie of thee (geen cups of pads), soep in blik, droge pastasauzen, groenten en fruit in blik, vlees of vis in blik, houdbaar broodbeleg, houdbare melkproducten en boter, drinken (alcoholvrij), koek en lekkers, tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, enzovoorts.

Op een aantal adressen in Ruurlo staan boxen waarin particulieren de verpakte artikelen voor de Voedselbank kunnen plaatsen. Deze adressen in Ruurlo zijn: in de hal van de Dorpskerk en de Rooms Katholieke kerk (als er een kerkdienst is). Daarnaast onder de carport van de Familie Hochsteger, Joostenkamp 2 en onder de carport van de Familie Huisman, Margrietlaan 9."

Vragen over de activiteiten van de Voedselbank in Ruurlo: stel ze aan René Bartelink, tel. 0573-462065 of mail uitgiftepuntvoedselbank.ruurlo@gmail.com.

Van schoonheidssalon Melanie kreeg de Voedselbank doucheschuim. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant