Kinderen van school De Driesprong openden als dansend en zingend de 56ste editie van de Septemberfeesten. Foto: Jan Hendriksen.
Kinderen van school De Driesprong openden als dansend en zingend de 56ste editie van de Septemberfeesten. Foto: Jan Hendriksen.

Kinderen hebben zin in het Septemberfeest

Algemeen

RUURLO – "Hebben jullie zin in het Septemberfeest?" Tot driemaal aan toe vroeg voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo vrijdagmorgen om negen uur de zeshonderd kinderen om een antwoord. Telkens werd het volume uit de kelen van van de kinderen van de vier Ruurlose basisscholen heftiger. En hoe kan het ook anders. Een volmondig 'ja' was telkens het antwoord.

Door Jan Hendriksen

Omdat wethouder Anjo Bosman van de gemeente Berkelland door een miscommunicatie verstek liet gaan opende Jeroen Toevank, voorzitter van de Schoolcommissie van Oranjevereniging Ruurlo, op de 'Blikmansweide' officieel de 56ste editie van het Septemberfeest onder het motto 'Reurle Neugt Oe'. Niet eerder dan dat kinderen van school De Driesprong het tradtionele openingslied van de Septemberfeesten hadden zongen en er flink op los dansten. "Hallo Ruurlo, Septemberfeest is daar. We vieren lekker feest en dansen met elkaar. Hallo Ruurlo, we staan weer samen klaar. Kerst Zwart en Wonderwijs, de Driesprong, Willibrord." Het lied dat ruim tien jaar geleden door Merel Harkink was geschreven was voor het eerst onder leiding van dirigent Karin Hukker 'ingezongen' door kinderen van het Ruurlose kinderkoor Sing a Song. Op deze manier kwam het lied veel meer tot zijn recht. Aansluitend werden de kinderen in en rondom de feesttenten op de Blikmansweide op traditionele kinderspelen, een poppenkastvoorstelling van Het land van Jan Klaassen, een speurtocht en op een optreden van Huub TV en magiër Tjikkoen getrakteerd. Natuurlijk werden de kinderen ook op ranja getrakteerd. Om twaalf uur eindigde het feest met een traktatie en stortten de kinderen ongetwijfeld goed gestemd zich in het kermis en feestgewoel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant