Thom Kogelman (l) overhandigde aan Liesbeth Schot en Gerrit  Weijman de waardecheque. Foto: PR
Thom Kogelman (l) overhandigde aan Liesbeth Schot en Gerrit Weijman de waardecheque. Foto: PR

Flessenactie Westerbork scholenproject brengt ruim 1500 euro op

Algemeen

RUURLO – Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo is erg blij met de verrassende hoge opbrengst van de flessenactie die afgelopen maanden plaatsvond bij supermarkt Plus Kogelman in het kader van het project. De actie was goed voor ruim 1500 euro.

Allereerst wil de stichting Yvonne en Thom Kogelman hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze actie en hun financiële bijdrage aan het project. "En natuurlijk grote dank aan alle mensen die hun statiegeldbon in onze bus hebben gedeponeerd", zo laat Liesbeth Schot namens de stichting weten. Samen met de opbrengst van de grote boekenbeurs op de Wilghenhoeve, de Bridgedrive en een deel van de opbrengst van de Amnestycollecte, is het bedrag ruim voldoende om de bussen in 2019 voor de leerlingen van de Ruurlose en Mariënveldse basisscholen weer naar Kamp Westerbork te laten rijden.

In het kader van de Vredesweek organiseert Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo zaterdag 22 september in de vernieuwde Ruurlose Dorpskerk een grote boekenbeurs. Liesbeth Schot: "De opbrengst daarvan kan alweer gereserveerd worden voor 2020. Want we hopen het Westerbork scholenproject nog lang te kunnen uitvoeren." In het kader van dit project bezoeken elk jaar leerlingen van de basisscholen in Ruurlo en Mariënvelde de Synagoge en de Moskee. Daarna komt er een gastspreker op de scholen die vertelt over hetgeen hij in Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt en wat voor invloed dit had op zijn verdere leven. Dit zijn vaak aangrijpende verhalen. Als afsluiting van het project bezoeken de leerlingen Kamp Westerbork. Zij besluiten deze excursie met het gezamenlijk leggen van een bloemstuk bij het monument op het kampterrein. Afgelopen jaar reden de bussen voor de zeventiende keer naar Kamp Westerbork. "De gedachte achter dit project is dat wij de kinderen graag de volgende gedachte mee willen geven: 'Vrijheid is niet vanzelfsprekend'", aldus Schot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant