Nog beperkt aantal kaarten voor voorstelling 'Etty'

Algemeen

RUURLO – Op zondagmiddag 23 september brengt Vocalgroep Choral in de Dorpskerk de inspirerende voorstelling over het leven van Etty Hillesum. Dat concert maakt deel uit van het programma van de officiële heropening van de Dorpskerk op die zondag.

Etty Hillesum was een Joodse vrouw die velen heeft geïnspireerd met de door haar nagelaten dagboeken en brieven. Haar leven wordt gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Etty beschrijft in haar werk een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God. Helaas overleefde zij de oorlog niet. Via Westerbork werd zij afgevoerd naar Auschwitz, waar ze in 1943 op 29-jarige leeftijd om het leven werd gebracht.

De rol van Etty wordt vertolkt door Abke Bruins, die in vele musicals heeft opgetreden en daarvoor meerdere keren is onderscheiden, onder meer met de John Kraaijkamp Musical Award.
Zo lang de voorraad strekt zijn entreekaarten gratis af te halen in de Wereldwinkel in de Dorpsstraat in Ruurlo. Er wordt na afloop wel een vrijwillige bijdrage verwacht. Kaarten kunnen ook worden gereserveerd met een e-mail aan heropeningdorpskerk@gmail.com, maar alleen als er nog kaarten over zijn. Het ophalen van kaarten in de Wereldwinkel geeft dus meer zekerheid.
De voorstelling begint zondag 23 september om 14.45 uur, de deuren van de Dorpskerk gaan om 14.30 uur open.


www.pknruurlobarchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant