“Voor 25 euro adopteer je een toets en help je de aanschaf van een mooie vleugel mogelijk te maken.” Foto: PR
“Voor 25 euro adopteer je een toets en help je de aanschaf van een mooie vleugel mogelijk te maken.” Foto: PR

Vleugelfonds Ruurlo zoekt adoptieouders

Algemeen

RUURLO - Sinds kort staat in de Dorpskerk een groot bord met daarop een foto van het klavier van een vleugel. Iedereen wordt uitgenodigd een toets van het klavier te adopteren. Er zijn 88 toetsen. Hoe snel hebben die hun adoptieouders gevonden?

Het Vleugelfonds Ruurlo is door een aantal Ruurloërs opgericht om de aanschaf van een vleugel mogelijk te maken. Nu de Dorpskerk helemaal nieuw is ingericht zullen er naar verwachting veel meer activiteiten plaatsvinden in die kerk. Bij veel van die activiteiten wordt om een mooie vleugel gevraagd, zegen de initiatiefnemers. Jan Schippers, coördinator van het Vleugelfonds zegt: "Natuurlijk zal die vleugel ook in kerkdiensten worden gebruikt, maar als dat het enige was dan hadden we deze fondsenwerving niet opgestart. Het gaat ons er juist om dat die vleugel het gebouw een meerwaarde geeft bij het gebruik dat wij verwachten in de toekomst. Denk daarbij niet alleen aan concerten, maar ook aan allerlei andere bijeenkomsten, zowel zakelijk als in onze dorpssamenleving."

Het Comité van Aanbeveling bestaande uit J.D.C. baron van Heeckeren van Kell, mr. H.L.M. Bloemen, oud-burgemeester van Berkelland en Ineke Nijen Es, voorzitter van Oranjevereniging Ruurlo, zegt het in de folder van het Vleugelfonds als volgt: "Een gebouw van deze allure verdient een vleugel. We zouden ook kunnen zeggen: Ruurlo verdient een vleugel. Hij zal in die prachtige Dorpskerk ongetwijfeld vaak worden gebruikt." Er zijn al enkele hoofdsponsors en een groot aantal kleinere donoren gevonden die een mooie bodem in het geldmandje van het Vleugelfonds hebben gelegd. Totaal is ongeveer 18.000 euro nodig, terwijl er nu ruim 8.000 euro binnen is. Jan Schippers: "Er ligt dus nog een mooie uitdaging. Van 19 september tot 11 oktober zijn de Dorpskerk Openingsweken met een groot aantal activiteiten. Een tiental heeft om de beschikbaarheid van een vleugel gevraagd. Dat geeft toch wel aan hoe fantastisch het zou zijn als die vleugel er definitief komt. Die vleugel die tijdens de Openingsweken in de kerk staat wordt gehuurd. We willen hem echter graag kopen. Maar zolang het geld er niet is, kan dat niet. Als het ons niet lukt die 18.000 euro bij elkaar te krijgen dan gaat die mooie Yahama C7 vleugel weer terug naar de winkel. Daar moet ik niet aan denken. Om de fondsenwerving nog een extra zetje te geven bieden we nu de mogelijkheid om de toetsen van het klavier te adopteren. De adoptie kost 25 euro per toets. Op de toets schrijven we de naam van de gever. Wie het hele klavier wil adopteren, krijgt 88 keer zijn of haar naam op de toetsen."

Contant of per bank
De Dorpskerk is elke zaterdagmiddag en zondagmorgen geopend. Bij de foto met de 88 toetsen staat een bus waarin men 25 euro per toets kan deponeren nadat men zijn of haar naam op een of meerdere toetsen heeft geschreven. Men kan ook zijn naam op de toetsen schrijven en vervolgens het bijbehorende bedrag overmaken naar NL50 RABO 0309 6345 04 ten name van Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem onder vermelding van 'adoptie van .. (aantal) toetsen' met daarbij de naam die op de toetsen moet staan. Jan Schippers: "Door van dit bankrekeningnummer gebruik te maken is de adoptie ook nog eens fiscaal aftrekbaar binnen de daarvoor geldende regels. Deze en alle andere mogelijkheden om het Vleugelfonds te ondersteunen, zoals sponsoring en de aankoop van certificaten, worden uitgelegd op www.pknruurlobarchem.nl."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant