De Dorpskerk bij avond. Foto: Louis Swart
De Dorpskerk bij avond. Foto: Louis Swart

40ste Kerst-Inn wordt anders en heel bijzonder

Algemeen

RUURLO – Op zaterdag 15 december wordt in Ruurlo voor de 40ste keer de Kerst-Inn georganiseerd. Alles wordt dan anders dan in de afgelopen jaren. De vertrouwde opzet met koren en harmonieorkest wordt verlaten. In de nieuwe Dorpskerk komt een prachtig programma met – ook nu weer – heel veel zang, maar ook met bijzondere lichteffecten.

Er zijn twee duidelijke redenen voor deze nieuwe aanpak. Een veertigjarig jubileum verdient een extra inspanning. Daarbij komt dat de nieuw ingerichte Dorpskerk onvoldoende plaats biedt voor de gebruikelijke 250 bezoekers en meerdere koren. Van de nood wordt in dit geval een deugd gemaakt. Alles wordt anders en heel bijzonder. Het lijkt daarom verstandig de avond van zaterdag 15 december nu alvast in de agenda te zetten.
De Werkgroep Kerst-Inn van de KunstKring Ruurlo heeft voor deze 40ste editie de samenwerking gezocht met Yvon Taken uit Ruurlo. Zij schreef een mooi programma waarin de thema's 'verleden – heden – toekomst' en 'geloof – hoop – liefde' de rode draad vormen. De thema's krijgen lading met een scala aan liederen, zowel oude volksliederen als moderne muziek, zoals bijvoorbeeld 'Heal the World' van Michael Jackson. Voor de uitvoering wordt ook in deze nieuwe opzet weer een beroep gedaan op Ruurlose muziek- en zangtalenten, waaronder enkele jonge solisten. Rik Leusink uit Ruurlo werkt met zijn lichtprogramma nauw samen met Yvon Taken om met de combinatie van zang, muziek en licht een bijzondere sfeer te creëren in de nieuwe Dorpskerk. Meer informatie wil de werkgroep nog niet prijs geven.
De gekozen aanpak leidt tot aanmerkelijk hogere kosten dan in de afgelopen jaren. De KunstKring Ruurlo is bereid om bij deze jubileumuitvoering een deel van die kosten voor haar rekening te nemen. Er wordt echter ook gerekend op een extra bijdrage van sponsors, die op die manier hun waardering laten blijken voor de lange traditie van de Kerst-Inn en het bijzondere karakter van de 40ste uitvoering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant