Efkes Anders verzorgt zo'n 25 optredens per jaar in tehuizen, op braderieën, op kerstmarkten en bij de diverse vierdaagses. Foto: PR.
Efkes Anders verzorgt zo'n 25 optredens per jaar in tehuizen, op braderieën, op kerstmarkten en bij de diverse vierdaagses. Foto: PR.

Gezelligheidskoor Efkes Anders viert koperen jubileum

Algemeen

RUURLO – Het Ruurlose gezelligheidskoor Efkes Anders vierde vorige week haar 12½ jarig bestaan. Begin 2006 nam Joop Dijkman het initiatief om een gemengd koor op te richten. Als oefenlocatie vond men onderdak op de maandagavond bij Recreatiecentrum De Heksenlaak in Barchem. Het eerste optreden was met een kleine groep op de Reurlse Pompdagen in Ruurlo. Dit werd een doorslaand succes en al gauw groeide het koor uit naar ongeveer veertig leden. In 2007 nam Joop afscheid waarna er diverse dirigenten volgden. In maart 2018 nam Feico van Soest het stokje over van Gerdi de Roo. Vanaf het eerste uur is Mini Garritsen nog steeds lid van het koor. Dat het veel trouwe leden kent is te zien aan het grote aantal leden dat al sinds het begin lid is van het koor en er komen nog steeds nieuwe leden bij. Het gezelligheidskoor Efkes Anders is nu een begrip in de regio en daarbuiten. Het koor verzorgt zo'n 25 optredens per jaar in tehuizen, op braderieën, op kerstmarkten en bij de diverse vierdaagses. Ook waren ze in het buitenland en wel bij de Kiepenkerletag Stadtlohn (D). Uit volle borst zingen zij zich naar het zilveren jubileum met een mooi repertoire gebracht op eigen wijze en soms ludieke manier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant