V.l.n.r.: Linn te Veldhuis en Mady Brundel (2e) en Tara Buitenhuis en Renske Groen (2e). Foto: PR.
V.l.n.r.: Linn te Veldhuis en Mady Brundel (2e) en Tara Buitenhuis en Renske Groen (2e). Foto: PR.

Negen podiumplaatsen voor RGV Ruurlo op NK Trampolinespringen

Algemeen

RUURLO – Negen podiumplaatsen en vijf Nederlands kampioenen: dat is een resultaat om mee thuis te komen. En dat deed de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV. Maar liefst negen synchroonparen en twaalf individuele spring(st)ers van RGV hadden zich via verschillende wedstrijden weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen Trampolinespringen in Ahoy Rotterdam. Al deze spring(st)ers zetten zeer goede resultaten neer.

De lange wedstrijddag op zaterdag begon met de synchroonwedstrijd, waar zeven paren zich voor hadden geplaatst. De teams van RGV Ruurlo die hieraan deelnamen waren: Lotte Mijnen en Lynn Brundel (E-Instap), Larissa Buitenhuis en Alysia Buitenhuis (E-Pupillen), Anne de Vrught en Liz Mombarg (D-Junior/Senior), Wout Krabbenborg en Kees Huisman van SVOD Deventer (C-Junior/Senior), Manon Kapers en Marlein Kapers, Lotte de Vrught en Kim Boekelder (C-Senior) en Koen Winkelhorst en Harris Pondes (B-Junior/Senior). Bijna alle bovenstaande paren wisten zich, door een goede voorronde met uit een verplichte en een keuze oefening, te plaatsen voor de finale (keuze) oefening.
De finales zijn altijd erg spannend, want alles begint weer op nul en de finalisten hebben dan allemaal weer gelijke kansen om te winnen. De resultaten voor deze finale waren als volgt: Lotte en Lynn eindigden net naast het podium op een vierde plaats, Larissa en Alysia werden Nederlands kampioen, Anne en Liz werden tiende, Wout en Kees werden Nederlands kampioen, Manon en Marlein sprongen zichzelf naar het brons, Lotte en Kim eindigden op de vijfde plaats en Koen en Harris werden vierde. Een mooi begin van dit drukke wedstrijdweekend.
In de middag begon de individuele wedstrijd waar zeven spring(st)ers aan meededen. Mees te Veldhuis (E-instap) sprong een nette voorronde en dat werd beloond met een finaleplaats waar hij als achtste eindigde. Larissa Buitenhuis (E-Pupil 2) startte met een hele mooie verplichte oefening maar vergat door de spanning een sprong en daardoor werden er maar zes sprongen geteld. Ze wist zich wel goed te herstellen en sprong een fantastische keuze-oefening, helaas was het totaal niet genoeg voor een finaleplaats. Anne de Vrught (D-Senior) sprong een prima verplichte oefening in de voorronde die werd beloond met ruime achten en ook haar keuze-oefening was zeer netjes. Helaas sprong zij zichzelf net niet naar de finale: zij eindigde op de achtste plaats.
Manon Kapers (C-Senior) sloot haar trampolinejaren bij de selectie af met een nette tiende plaats. In dezelfde categorie sprong Lotte de Vrught zich naar de finale. Haar finale-oefening was strak en netjes en werd beloond met een vijfde plaats. Pien Meulenveld (B-Senior) wist zich goed staande te houden in de voorronde en plaatste zich als zevende voor de finale. In de finale ging haar oefening super en boven verwachting eindigde zij op een fantastische derde plaats.
Wout Krabbenborg was al Nederlands kampioen bij het synchroonspringen. Hij wist tijdens de voorrondes individueel deze lijn vast te houden en mag zich na zijn finale-oefening ook Nederlands kampioen individueel noemen.

Tweede dag
Ook
de tweede dag van het NK in Ahoy begon weer met het synchroonspringen. Voor RGV Ruurlo stonden er twee teams op de trampolines, te weten Mady Brundel en Linn te Veldhuis (C-Pupil/Jeugd) en Tara Buitenhuis en Renske Groen van KDO Apeldoorn (B-Pupil/Jeugd meisjes). De beide paren wisten zich door een sterke voorronde te plaatsen voor de finale. Tara en Renske lieten een goede oefening zien en dat leverde hun het zilver op. Ook Mady en Linn waren zeer sterk in de finale en wisten hun tweede plaats uit de voorrondes vast te houden. Voor hen was er dus ook het NK zilver.
Bij de individuele wedstrijd moest zondag Kim Boekelder (C-Junior) als eerste op de trampoline haar oefening laten zien. In de voorronde wist zij beide oefeningen tot een goed einde te brengen en dat leverde haar een finaleplaats op, die haar een vijfde plaats opleverde. Tara Buitenhuis (B-Jeugd) sprong in een zeer sterk deelnemersveld. Ze liet goede oefeningen zien in de voorronde en dat werd beloond met een finaleplaats. Alleen dat al was een prestatie. Zij eindigde uiteindelijk als zevende.
Mady Brundel en Linn te Veldhuis (C-Pupil) hadden zich in hun eerste jaar C-Niveau weten te plaatsen voor het NK. Mady mocht als eerste op de trampoline haar oefeningen laten zien en wist hiermee de finale te halen. In de finale klom zij nog een plekje omhoog en eindigde op een vijfde plaats. Linn sprong zich naar een eerste plaats in de voorronde. In de finale wist ze haar zenuwen goed onder controle te houden en sprong een ze hele mooie oefening, die het Nederlands kampioenschap opleverde.
Als laatste springer was daar Harris Pondes (B-Jeugd), die voor het eerst op B-Niveau sprong. Zijn voorronde was niet geweldig maar net genoeg voor een finaleplaats. Zijn finale-oefening was gelukkig vele malen beter en ook Harris werd beloond met een gouden medaille en de titel Nederlands kampioen! Met deze resultaten kan RGV Ruurlo weer terugkijken op een zeer geslaagd NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant