De reacties op haar plek bij de mooiste twaalf zijn zonder uitzondering voor Rianne Groot Roessink positief:
De reacties op haar plek bij de mooiste twaalf zijn zonder uitzondering voor Rianne Groot Roessink positief: "Dat is superleuk." Foto: PR.

Ruurlose Rianne Groot Roessink in finale Miss Nederland

Algemeen

RUURLO – De mooiste van het land kan zomaar uit Ruurlo komen. Op maandag 9 juli weten we meer, dan wordt de finale van Miss Nederland gehouden. Een van de deelneemster is de Ruurlose Rianne Groot Roessink. Ze meldde zich in een opwelling aan voor de verkiezing. "Deelname aan de Miss Nederland is niet iets wat ik altijd al heb geambieerd; ik heb me in een enthousiaste bui opgegeven. Als etaleur werk ik als zzp'er, maar dat heb ik nu even op een laag pitje gezet zodat ik me volledig kan voorbereiden op de finale. Elke dag wandel ik en doe aan fitness. Ik zou eigenlijk wat vaker op tijd naar bed moeten gaan, maar daar komt het vaak niet van."

Door Hugo Kamperman

Vanaf januari van dit jaar meldden enkele honderden dames zich aan in de hoop de toekomstige Miss Nederland te worden. Na de castingdag in mei bleven er twaalf kandidaten over: zeven uit Noord-Holland, vier uit Brabant en een uit Gelderland. Zittend tegenover Rianne blijkt dat de vakjury, bestaande uit onder anderen Miss Nederland 2017, Nicky Opheij en Kim Kötter, er kijk op heeft. Het 21-jarige blauwogige model is een karakteristieke girl next door: een no-nonsensetype. Haar gemoedstoestand is enkele dagen voor de finale ontspannen te noemen. "Natuurlijk word ik graag Miss Nederland… maar ik zie zogezegd wel waar het schip strandt. In mijn hoofd heb ik wel een duidelijk doel, maar dat geef ik nog niet prijs. Er zijn kandidaten die vorig jaar al een gooi naar de titel hebben gedaan, maar uiteindelijk zijn afgevallen. Ze hebben goed geluisterd naar de aanbevelingen van de jury destijds en hebben zich verbeterd. Die dames hebben waarschijnlijk iets meer strijd in zich. We zullen het zien", glimlacht Rianne. Over wereldvrede gaat het niet tijdens Miss Nederland. Het thema is de 'godinnen van 2018'. De link met deze mythologische figuren is gemaakt omdat godinnen uit de oudheid onafhankelijk waren en de jury zoekt naar een evenwichtige combinatie van oprechtheid, schoonheid, elegantie, klasse en zelfbewustheid. De nieuwe Miss Nederland moet een rolmodel zijn voor veel jonge meiden.

Klaargestoomd
De verkiezing bracht Rianne begin juni naar Sicilië waar op locatie en in de studio diverse fotosessies werden gehouden. De dames werden er klaargestoomd voor een voorstel-, talenten-, gala- en bikinironde. Ook werd catwalktraining gevolgd. "Tijdens zo'n training ontwikkel je je eigen loopje en poses. Het was erg gaaf om op Sicilië te zijn, al hebben we vanwege het drukke programma niet heel veel van het eiland kunnen zien. Tijdens de fotoshoots en op de catwalk moesten we vaak op hakken lopen – iets wat ik normaal gesproken nooit doe – met blaren als gevolg. Nu oefen ik elke dag eventjes en loop ik op hakken door de achtertuin."

Eindronde
Na het vijfdaagse bezoek aan het Italiaanse eiland werd het dozijn dames voor uitgenodigd voor haringparty's, galafeesten en filmpremières. "Ook ben ik bij This Is Holland, Shownieuws en Radio 538 geweest. Dat is erg leuk om te doen. Ik neem ook deel aan de Evers-Staat-Op-Run. Ik loop dan 5.38 kilometer voor het goede doel." Ik ren nooit en het belooft dertig graden te worden… maar ik zal de finish halen, al is het kruipend, lopend of rennend." In de aanloop naar de eindronde is Rianne een stuk actiever op social media. Op Instagram post de 'Reurlse schone' elke dag een nieuwe foto. Ze hoopt zoveel mogelijk support te genereren voor straks in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Voor de finaleronde zijn kaarten verkrijgbaar via de website van Eventim.

Lyrisch
De reacties op haar plek bij de mooiste twaalf zijn zonder uitzondering positief: "Dat is superleuk. Ik merk wel dat niet iedereen begrijpt wat een missverkiezing inhoudt. Ik moet vaak even uitleggen wat van ons verwacht wordt en wat we doen, maar dat is geen punt. Van de week bij de kapper leek het even of ik een beroemdheid was. De kapster was helemaal lyrisch, maar ik heb nog niks gewonnen. Hoe het ook loopt, ik ben gewoon mezelf. Mocht ik winnen dan mag ik een half jaar in een Jaguar rijden. Binnenkort mag ik er alvast een proefrit mee maken." Lachend: "Het is te hopen dat hij verzekerd is. Maar goed, zo'n auto zou natuurlijk wel leuk staan zo voor de deur."

De reacties op haar plek bij de mooiste twaalf zijn zonder uitzondering voor Rianne Groot Roessink positief:

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant