De wedstrijden georganiseerd door de Ruurlose buurtvereniging Brouwershoek telden zaterdag en zondag maar liefst meer dan 230 startende deelnemers. Foto Jan Hendriksen.
De wedstrijden georganiseerd door de Ruurlose buurtvereniging Brouwershoek telden zaterdag en zondag maar liefst meer dan 230 startende deelnemers. Foto Jan Hendriksen.

Tractorpulling in Ruurlo warm en stoffig

Algemeen

RUURLO – Het was stoffig en warm in de 'Oltwater Arena' waar afgelopen weekeinde de vijftiende editie van Tractorpulling Ruurlo werd gehouden. Toch telden de wedstrijden georganiseerd door de Ruurlose buurtvereniging Brouwershoek zaterdag en zondag maar liefst meer dan 230 startende deelnemers. Een ongekend aantal voor een wedstrijd die zondag meetelde voor de competitie van de Trekkertrek Stichting Achterhoek -Twente (TSTA). Onder de deelnemers ook talloze 'krachtpatsers' uit Ruurlo, Barchem, Borculo, Geesteren en Gelselaar.

Door Jan Hendriksen

Er werd in de 'Oltwater Arena' op twee perfect geprepareerde kleibanen getrokken. Deze waren vanwege de aanhoudende droogte in de aanloopdagen naar de trekkertrek speciaal besproeid. Ook tijdens de wedstrijden werden de banen natgehouden door de schaafmachines. De sleepwagens De Stille Wille en Buurman en Buurman probeerden het de deelnemers zo moeilijk mogelijk te maken. Zaterdagavond ging een van de sleepwagens kapot en moest de wedstrijdorganisatie improviseren. Met man en macht werd de wagen in de nacht van zaterdag op zondag gerepareerd.
Zaterdagavond werd er per deelnemer één keer getrokken en de drie beste gingen nog een keer de baan op om zo de winnaar te bepalen. Zondags werd er wel twee keer getrokken in de maar liefst dertien klassen.
Het team van sleepwagen De Stille Wille verzorgde met een aantal Old-Stock tractors enkele demonstraties. Ook Ruurloër Wim Hendriksen gaf zondag met zijn Red Devil op zijn thuisbasis in de 'Oltwater Arena' een demonstratie. Zaterdagavond lukte dat niet wegens mechanische pech.
Thuisrijder Roy ter Haar uit Barchem werd met zijn Ford 9600 zaterdagavond winnaar in de klasse 3 Sport 4500 kg. Zondag behaalde de Barchemer na een full-pull in de eerste trekbeurt een vierde plaats toen hij zes meter voor de finishlijn stil kwam te staan. Voor de kinderen waren er diverse vermakelijkheden op het terrein aanwezig. Voor het commentaar tijdens de wedstrijden zorgden Gerrit Borgman uit Wichmond en Gerben Luimes uit Harreveld.
Voor alle uitslagen zie onderstaande website of de Facebook en internet pagina van Tractorpulling Ruurlo.
www.tsta.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant