Ernst Daniël Smid en dochter Coosje treden op in Ruurlo. Foto: PR
Ernst Daniël Smid en dochter Coosje treden op in Ruurlo. Foto: PR

Benefietconcert voor het behoud Willibrorduskerk met Ernst Daniël Smid

Algemeen

RUURLO - Ernst Daniël Smid treedt, samen met zijn dochter Coosje, zondagmiddag 12 augustus op in de Willibrorduskerk te Ruurlo. Deze middag zal in het teken staan van een benefietconcert voor Stichting Behoud Willibrorduskerk Ruurlo. De Willibrorduskerk, gebouwd in 1869 naar het ontwerp van Pierre Cuypers – tevens architect van het Rijksmuseum – heeft dringend behoefte aan grootschalig onderhoud. Om dit onderhoud uit te kunnen voeren is er de komende jaren veel geld benodigd.

In het kader daarvan is de Stichting Behoud Willibrorduskerk in het leven geroepen.De stichting gaat zich inzetten om de benodigde investering, ruim 100.000 euro in vijf jaar, bij elkaar te krijgen. Een van de eerste activiteiten daarvoor is het optreden van Ernst Daniël Smid, dochter Coosje (bekend van The Voice of Holland), en pianist Rob Mennen.

Ineke Peterse, voorzitter van de stichting, is trots dat de stichting zo'n grote naam heeft weten te strikken: "Ernst Daniël heeft zijn sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Dat we zo'n grote naam naar Ruurlo weten te halen hadden we alleen maar kunnen dromen. We hopen hiermee een eerste stap in de goede richting te zetten."

Het optreden vindt plaats op zondagmiddag 12 augustus van 14.00 tot 17.00 uur in de Willibrorduskerk te Ruurlo. Toegangskaarten zijn vanaf 7 juli te koop bij Everwennink en The Readshop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant