Feline Voordouw (l.) en Aniek Roekevisch met hun gouden medaille en kampioensbeker. Foto: PR
Feline Voordouw (l.) en Aniek Roekevisch met hun gouden medaille en kampioensbeker. Foto: PR

Aniek Roekevisch en Feline Voordouw succesvolle jonge Berkellandse waterpolosters

Algemeen

RUURLO/NEEDE ā€“ De waterpolosters Aniek Roekevisch (14) uit Ruurlo en Feline Voordouw (14) uit Neede maakten vorig jaar april uit sportief oogpunt de overstap van de Borculose zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC naar Polar Bears in Ede om daar op landelijk niveau in de Eredivisie te gaan spelen bij de Meisjes Onder de 15 jaar.

De Eredivisie onder de 15 jaar ging in het seizoen 2017/2018 helaas echter niet van start vanwege onvoldoende teams voor deze klasse. Er werd toen weloverwogen gekozen voor het alternatief om dit team te laten spelen in de Eredivisie Meisjes Onder de 17 jaar. Aniek Roekevisch en Feline Voordouw hebben dan ook een zware competitie achter de rug waarin ze tegen alle landelijke topteams hebben gespeeld maar waarin ze enorm veel ervaring hebben opgedaan. Ze eindigden met hun team Polar Bears op een knappe negende plaats.
In het weekeinde van 9 en 10 juni mocht het team deelnemen aan het NK voor Meisjes Onder de 15 jaar in Alblasserdam. Om deelname veilig te stellen hadden ze in mei twee kwalificatiewedstrijden gespeeld tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Zaterdag 9 juni speelden ze in Alblasserdam hun poulewedstrijden tegen ZVL Tettero uit Leiden (13-4) en ZV Haerlem (26-6). De dag kon worden afgesloten met een plek in de halve finale.
Op zondag 10 juni werd deze halve finale gespeeld tegen de organiserende vereniging De Wiekslag. Deze wedstrijd werd gewonnen met 17-3. In de finale werd (weer) gespeeld tegen ZVL Tettero. Hoewel er tegen deze tegenstander op zaterdag redelijk gemakkelijk werd gewonnen, was dit een echte finale waar beide ploegen elkaar vooral in de eerste twee periodes in evenwicht hielden. De Berinnen zoals Polar Bears ook wel worden genoemd, wonnen uiteindelijk met 14-8 waardoor ze Nederlands Kampioen werden.

Trainen
Feline Voordouw en Aniek Roekevisch trainen naast twee tot drie keer per week in Ede ook twee tot drie keer in Borculo bij Schuurman BZC en minimaal een keer per maand in Zeist bij Jong Oranje. Naast het zelf trainen en spelen bij Polar Bears zijn beide meiden, als het in hun schema past, actief bij Schuurman BZC in de vorm van helpen bij allerlei activiteiten en training geven aan de jongste waterpoloƫrs van Schuurman BZC.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant