Motorclub Ruurlo gaat 'toeren' in Luxemburg

Algemeen

RUURLO – Leden van Motorclub Ruurlo gaan vanaf donderdag 21 juni een lang weekend toeren in Luxemburg. Het hotel ligt nog net in Duitsland maar de mooiste routes op GPS navigatie zijn uitgezet in Luxemburg.

"De wegen daar zijn om te zoenen en het lijkt wel of ze speciaal voor motorrijders zijn aangelegd. Strak asfalt met heerlijke lange bochten, maar ook korte - en haarspeldbochten. Er wordt gereden op kronkelende wegen waarbij de hellingen soms wel achttien procent zijn. Het hoogteverschil geeft prachtig uitzicht op bossen en burchten. Luxemburg is niet zo groot en wordt verkent van het noorden tot het zuiden. De leden rijden in groepen van hooguit vier tot vijf motorrijders en ieder heeft de vrije keuze met wie en welke route gereden wordt. De routes per dag hebben een lengte van 200 tot soms 350 kilometer", zo verklaart Henk Schuizeman namen Motorclub Ruurlo.

Het rijden door afwisselende natuur trakteert de rijder op schitterende vergezichten en soms door karakteristieke dorpjes. Bijzonder is de miniversie van de Italiaanse Stelvio vanaf Kautenbach. Henk Schuizeman: "Het vele bochtenwerk door onder andere Vianden en Echternach zal in de smaak vallen. In Echternach is een plein waarbij het bij mooi weer wemelt van de motorrijders uit diverse landen en het leuk is die te bekijken vanaf een terras. Aan het eind van de tocht gaan de rijders terug naar het hotel om te genieten van het diner en een drankje daarna. Ook 's avonds kunnen liefhebbers een korte toer maken. Dus het wordt genieten voor de Ruurlose motorrijders waarvan de leden niet allemaal in Ruurlo woonachtig zijn."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant